Ο μετεωρολόγος Μανώλης Λέκκας για τον καιρό της ερχόμενης εβδομάδας – “Αξιόλογα ύψη βροχής σε πολλές περιοχές του νησιού. “

Την ερχόμενη εβδομάδα σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μανώλη Λέκκα, αλλάζει το σκηνικό του καιρού. Πτώση της θερμοκρασίας και βροχές, που μάλιστα θα φτάσουν αξιόλογα ύψη σε πολλές περιοχές της Μεγαλόνησου, θα είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

Καλός αναμένεται να διατηρηθεί ο καιρός κατά τη διάρκεια του ΣαββατοΚύριακου με τη θερμοκρασία να σημειώνει λίγο υψηλότερες τιμές, κυρίως  κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ  ο άνεμος θα πνέει από Δυτικές διευθύνσεις με την ένταση του να κυμαίνεται στα 2 -3 Μποφώρ στις περισσότερες περιοχές του νησιού, εξαίρεση στην ένταση των ανέμων θα σημειωθεί στις δυτικές περιοχές των Χανίων και στη Γαύδο, όπου οι εντάσεις του ανέμου θα φθάνουν τα 4 έως και 5 Μποφώρ. Πρόσκαιρα θα κάνουν την εμφάνιση τους αυξημένες νεφώσεις το Σάββατο, χωρίς όμως να αναμένονται φαινόμενα βροχής.

Αισιόδοξο είναι το γεγονός ότι  από τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου προσεγγίζει τη χώρα μας ένα Βαρομετρικό Χαμηλό από τα ΒορειοΔυτικά,  το οποίο αναμένεται να αλλάξει το σκηνικό του καιρού (Προγνωστικοί χάρτες με την κίνηση του Βαρομετρικού Χαμηλού). Κινούμενο νοτιότερα θα επηρεάσει και την Κρήτη με βροχές οι οποίες θα ξεκινήσουν από τα δυτικά και νότια και στη συνέχεια θα επεκταθούν και ανατολικότερα. Τα φαινόμενα αναμένεται να διατηρηθούν, κατά περιόδους, έως και την Πέμπτη με την ελπίδα ότι θα δώσουν αξιόλογα ύψη βροχής σε πολλές περιοχές του νησιού.

Οι άνεμοι από την Τρίτη θα στραφούν από ΝΔ έως και Νότιες διευθύνσεις , ευνοώντας τις βροχές αρχικά στα δυτικά και  νότια του νησιού, ενώ από την Τετάρτη στρέφονται σταδιακά από Βόρειες διευθύνσεις με τις βροχές να σημειώνονται πλέον σε περισσότερες περιοχές της Κρήτης. Η θερμοκρασία από την Τρίτη θα αρχίσει σταδιακά να υποχωρεί σε χαμηλότερα επίπεδα. Προφανώς, τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία της Δευτέρας θα μας δώσουν καλύτερη και περισσότερο λεπτομερή εικόνα για τα καιρικά φαινόμενα που θα εκδηλωθούν στο νησί μας.

Βαρομετρικό – Δευτέρα 23 Οκτωβρίου

Βαρομετρικό Τρίτη 24 Οκτωβρίου

Βαρομετρικό – Τετάρτη 25 Οκτωβρίου

Βαρομετρικό – Πέμπτη 26 Οκτωβρίου

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook