Η Συντονιστική Επιτροπή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ν. Χανίων καλεί τους πολίτες να ανταποκριθούν σε αυτήν την πρόκληση των καιρών και να ψηφίσουν ώστε η μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη να γίνει και πάλι πρωταγωνιστής των εξελίξεων.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη Χανίων αναφέρει ότι πρόκειται για μια ιστορική ημέρα, που απαιτεί την μαζική συμμετοχή των πολιτων για την Δημοκρατία, το παρών και το μέλλον της χώρας.” Όσο μεγαλύτερη είναι η συμμετοχή τόσο μεγιστοποιείται η επιτυχία του εγχειρήματος αλλά και ισχυροποιείται η αποδοχή του νέου προέδρου του νέου φορέα”

Πιο αναλυτικά:

H Προοδευτική Παράταξη στον τόπο μας έχει ιστορική , πολιτική και κοινωνική διαδρομή μέσα από αγώνες, συγκρούσεις και θυσίες και συνέβαλε καθοριστικά στην ουσιαστική αλλαγή της χώρας δημιουργώντας μαζί με τους πολίτες μια καλύτερη και δικαιότερη κοινωνία , μιαν Ελλάδα που επέτυχε να ενταχτεί στον κύκλο των πλέον ισχυρών χωρών της Ευρώπης. 

Για αυτό οφείλει να είναι υπερήφανη για  το έργο της  και να υπερασπίζεται με παρρησία την προσφορά της στην χώρα.

Η Προοδευτική Παράταξη στην μετεξέλιξη της μέσα από το σχήμα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΔΗΣΥ) δεν μπορεί να απαρνηθεί την ιστορία της ,το έργο της  ούτε και να αρνηθεί την ουσιαστική αξιολόγηση της πορείας της.
Αντίθετα μέσα από την διαδικασία εκλογής προέδρου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης οφείλει να αναδείξει την σημασία και την άξια αυτής της κληρονομιάς μετασχηματίζοντας την για το μέλλον.

Το νέο δεν υπάρχει χωρίς τo ιστορικό του υπόβαθρο.

Δεν υπάρχει προοδευτική αλλαγή για το μέλλον σε μια κοινωνία χωρίς μνήμη γιατί σε αυτήν την  περίπτωση θα ήταν μια κοινωνία ευάλωτη σε σωτήρες και μεσσίες αντί να  αυτοπροσδιοριζεται και να παίρνει την μοίρα στα χέρια της. 

Η εκλογή προέδρου είναι το πρώτο σημαντικό βήμα. Αναγνωρίστηκε επιτέλους ότι χρειάζεται κοινή προσπάθεια παρά τις διαφορετικές προσωπικές επιδιώξεις.

Με συνεργασίες ο χώρος θα διαδραματίσει πάλι πρωταγωνιστικούς ρόλους, και δεν θα είναι κομπάρσος των εξελίξεων.
Ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας αναζητά νέες προσεγγίσεις στα προβλήματα , κατανοητές ερμηνείες των όσων συμβαίνουν παρ’ όλη τη πολυπλοκότητα τους, αποτελεσματικές λύσεις αντί για μεγάλα λόγια και καταιγισμό ανεκπλήρωτων υποσχέσεων.

Ιστορική είναι η ημέρα της 12ης Νοεμβρίου 2017  όπου ο Δημοκρατικός κόσμος καλείται να εκλέξει τον πρόεδρο του νέου φορέα της κεντροαριστεράς .

Είναι κρίσιμο ζήτημα υψίστης σημασίας  η μαζική συμμετοχή των πολιτών για την Δημοκρατία , το παρών και το μέλλον της χωράς.

Όσο μεγαλύτερη είναι η συμμετοχή τόσο μεγιστοποιείται η επιτυχία του εγχειρήματος αλλά και ισχυροποιείται η αποδοχή του νέου προέδρου του νέου φορέα.=

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook