Με νέο άρθρο-παρέμβαση, ο Μίκης Θεοδωράκης «φωνάζει» υπέρ της ανεξαρτησίας

«Ποτέ άλλοτε οι Έλληνες δεν υπήρξαν ανεξάρτητοι εκτός από το 1821;» διερωτάται ο Μίκης Θεοδωράκης σε νέο του άρθρο-παρέμβαση, στο οποίο μιλά για την ανάγκη αναθεώρησης του Συντάγματος, προκειμένου να επανέλθει η χαμένη ισορροπία ανάμεσα στους τέσσερις θεσμούς (Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νομοθετική Εξουσία, Εκτελεστική Εξουσία, Δικαιοσύνη).

Όπως αναφέρει στο άρθρο του στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», μετά την αναθεώρηση του 1986, η Ελλάδα δεν μπόρεσε να ορθοποδήσει για να φτάσει στην τσουλήθρα των Μνημονίων που οδηγεί κατευθείαν στον «υπόνομο», δηλαδή στην τελική διάλυση της χώρας πολύ πιο πριν από τα 100 χρόνια που ο κ. Τσίπρας την πούλησε στους ξένους.

«Ένας κυβερνήτης σε ένα πλοίο που παίρνει ανάποδες στροφές με αποτέλεσμα να κάνει φαύλους κύκλους και να παραμένει ακίνητο. Και εμείς οι υπόλοιποι να το παρακολουθούμε ανήμποροι και ανίκανοι να αντιδράσουμε…», επισημαίνει, μεταξύ άλλων σχολιάζοντας τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ τονίζει πως «αυτό το πλοίο είμαστε όλοι εμείς».

«Είναι η πατρίδα μας. Είναι το μέλλον των παιδιών μας και προσθέτοντας πως οι κυβερνήσεις έρχονται και παρέρχονται, όμως οι Λαοί παραμένουν και συνεχίζουν», προσθέτει.

«Ποτέ άλλοτε οι Έλληνες δεν υπήρξαν ανεξάρτητοι εκτός από το 1821;» διερωτάται και απαντά: «Στους Βαλκανικούς Πολέμους, στην Εθνική Αντίσταση και για όσους μπήκαν στα κάτεργα της Χούντας, στα 1967!».

«Όλο τον άλλο καιρό ζούνε ζαλισμένοι, εξού και οι συνεχείς ανωμαλίες με τα πάνω και τα κάτω που σημαδεύουν την Ελλάδα των δύο αιώνων ελεύθερης ζωής. Γιατί άλλο η ελευθερία και άλλο η ανεξαρτησία. Είμαστε σχετικά ελεύθεροι να ζούμε, όμως μέσα στα όρια που μας επιτρέπει η συνεχής εξάρτησή μας από τους κατά καιρούς “προστάτες” μας. Έκτοτε στη σκέψη μου υπήρχε μόνο μία λέξη, η “Ανεξαρτησία”. Δεν θέλω κανέναν προστάτη. Είμαι υπέρ της Ευρώπης των ελεύθερων Λαών. Όμως σας θέτω το ερώτημα: Μπορούμε να τα καταφέρουμε μόνοι μας; Ναι, μπορούμε», υπογραμμίζει.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook