Μπροστά στη δίψα τους για χρυσάφι, δεν λογάριασαν τίποτε οι άγνωστοι «κυνηγοί» θησαυρών

Μπροστά στη δίψα τους για χρυσάφι, δεν λογάριασαν τίποτε οι άγνωστοι «κυνηγοί» θησαυρών που εισέβαλαν στην παμπάλαια βυζαντινή μονή των Αγίων Θεοδώρων στη Ραψάνη της Λάρισας και κατέστρεψαν εντελώς την Αγία Τράπεζα αναζητώντας κρυμμένο θησαυρό από λίρες.

Ένας περαστικός που επισκέφτηκε το μοναστήρι το οποίο χρονολογείται από το 1778 για να προσκυνήσει, αντίκρισε τα απομεινάρια από τον πρωτοφανή βανδαλισμό και ενημέρωσε την Τοπική Κοινότητα Ραψάνης, οι υπεύθυνοι της οποίας κάλεσαν την Αστυνομία. Οι αστυνομικοί του τμήματος Τεμπών που έκαναν επιτόπια έρευνα και συνέλεξαν ό,τι ήταν δυνατό από την ανασκαμμένη Αγία τράπεζα, διενεργούν προανάκριση για να εντοπίσουν τους επίδοξους χρυσοθήρες, που δεν είναι γνωστό αν βρήκαν αυτά που αναζητούσαν.

Υπάρχουν, όμως, και νόμιμοι επίδοξοι «Ιντιάνα Τζόουνς» που αναζητούν κρυμμένους θησαυρούς στην Θεσσαλία. Στην περιοχή Κοπάνες της κοινότητας Κωφών της Δημοτικής Ενότητας Αλμυρού Μαγνησίας, θα γίνει σύντομα ανασκαφή σε μια δασική έκταση 845 τετραγωνικών που ανήκει στο Δήμο Αλμυρού από χρυσοθήρες που έχουν εξασφαλίσει τη νόμιμη άδεια. Σύμφωνα με το KarditsaLive.Net, την έρευνα θα διενεργήσουν ένας συνεταιρισμός που διεκδικεί το 50% από την ανεύρεση του όποιου θησαυρού βρεθεί, ένα ζευγάρι κατοίκων της Καρδίτσας με ποσοστά 22% και 3% και δυο άνδρες από την Κοζάνη και τη Λάρισα με αντίστοιχα ποσοστά επί των κερδών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook