Σύσκεψη για το θέμα της ανέγερσης του νέου Δικαστικού Μεγάρου συγκάλεσε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός το μεσημέρι της Παρασκευής 20 Οκτωβρίου, στο γραφείο του στην Λότζια. 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι βουλευτές Ηρακλείου,  του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης και Σωκράτης Βαρδάκης, της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλης Κεγκέρογλου, του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου Άρης Ροζάκης, το μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου και πρόεδρος της Επιτροπής Ανέγερσης του νέου Δικαστικού Μεγάρου Νίκος Παπαδαντωνάκης, οι Αντιδήμαρχοι Μαρία Καναβάκη και Κώστας Βαρδαβάς και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Μανώλης Περαντωνάκης. 

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους παρευρισκομένους για τη μεγάλη και αδικαιολόγητη, όπως την χαρακτήρισε, καθυστέρηση που υπάρχει από πλευράς κυβέρνησης στο συγκεκριμένο ζήτημα.  Συμφωνήθηκε να συνταχθεί ένα κοινό κείμενο που θα σταλεί στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και το οποίο θα ζητά ξεκάθαρες απαντήσεις και δεσμεύσεις από τον Υπουργό κ. Σταύρο Κοντονή για το πώς σκοπεύει να κινηθεί ώστε να προχωρήσουν οι απαραίτητες διαδικασίες για την ανέγερση του νέου Δικαστικού Μεγάρου, με δεδομένη την κυβερνητική δέσμευση για την κατασκευή του. 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook