Με την συμμετοχή πλήθους μαθητών έληξε με επιτυχία έξω από την Περιφέρεια η 1η Μαθητιάδα Κρήτης-μια διοργάνωση γιορτή της Παιδείας, του Αθλητισμού και του Πολιτισμού

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η 1η   Περιφερειακή Μαθητιάδα Κρήτης με τελετή λήξης που πραγματοποιήθηκε έξω από την Περιφέρεια Κρήτης στη πλατεία Ελευθερίας με την συμμετοχή πλήθους μαθητών-εκπαιδευτικών αλλά και πολιτών. 

Η Μαθητιάδα Κρήτης έγινε από 17 έως 20 Οκτωβρίου στο Παγκρήτιο Στάδιο με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης, του Δήμου Ηρακλείου και την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων. 

Ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης Γιώργος Τερζάκης,  ο εκπρόσωπος του  Δημάρχου Βασίλη Λαμπρινού Πρόεδρος του ΔΟΠΑΦΜΑΗ Γιώργος Βουρεξάκης, αναφέρθηκαν στην σημαντικότητα της μαθητικής διοργάνωσης την οποία χαρακτήρισαν μεγάλη γιορτή της Παιδείας, του Αθλητισμού, του Πολιτισμού και στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 17.000 μαθητές και μαθήτριες από όλη την Κρήτη.  Οι μαθητές, όπως πρόσθεσαν έζησαν μια σημαντική εμπειρία  και που μέσα από την ομαδικότητα, την συνεργασία, πέρασαν τα δικά τους μηνύματα με τα αγωνίσματα, παιχνίδια, μουσική, την εκπαίδευση κ.α. Παράλληλα ευχαρίστησαν τους εκατοντάδες εθελοντές αλλά και τους χορηγούς που συνέβαλαν για την επιτυχία της διοργάνωσης.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης κήρυξε την λήξη της Μαθητιάδας Κρήτης, ενώ έγινε υποστολή της Ελληνικής Σημαίας. Ακολούθησε η υποστολή της σημαίας της Μαθητιάδας και έγινε η παράδοση της από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης Γιώργο Τερζάκη στον εκπρόσωπο της Οργανωτικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Μαθητιάδας.

Παράλληλα έγινε παράδοση της φλόγας στην Οργανωτική Επιτροπή της Πανελλήνιας Μαθητιάδας ενώ ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα με μουσική, παραδοσιακούς χορούς από μαθητές-μαθήτριες των συγκροτημάτων από το Καλλιτεχνικό σχολείο Ηρακλείου και το Γενικό Λύκειο Ανωγείων.

Δηλώσεις Περιφερειάρχη-Δημάρχου-Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης

Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης: 
Μια ιδιαίτερη αθλητική διοργάνωση ολοκληρώνεται με επιτυχία. Μια μεγάλη γιορτή για τους 17.000 μαθητές της Κρήτης φτάνει στο τέλος της, έχοντας πλέον καταγραφεί με δυνατά αισθήματα στην εκπαιδευτική κοινότητα της Κρήτης. Ως Περιφέρεια Κρήτης ευχαριστούμε θερμά όσους βοήθησαν στη διοργάνωση της 1ης Περιφερειακής Μαθητιάδας Κρήτης, τους εκπαιδευτικούς, τους 350 εθελοντές, τους χορηγούς, αλλά πάνω από όλα συγχαίρουμε τους μικρούς αθλητές, τα παιδιά των σχολείων της Κρήτης, που μας έμαθαν αυτές τις ημέρες, τι σημαίνει αγώνας, τι σημαίνει διαρκής προσπάθεια, τι τελικά σημαίνει επιτυχία. Σε αυτά τα παιδιά, τους αυριανούς πρωταθλητές των σταδίων και της ζωής, αξίζει το στεφάνι της νίκης, αξίζει ο έπαινος. Το ταξίδι σας, βρίσκεται στην αρχή, ο δρόμος της ζωής σας είναι μπροστά. Το μέλλον σας ανήκει. Εμείς είμαστε εδώ για να σας παραδώσουμε τη σκυτάλη, όπως συμβαίνει σε όλους τους αγώνες. Με αυτές τις σκέψεις, αλλά και με ιδιαίτερη συγκίνηση κηρύσσω τη λήξη της 1ης Περιφερειακής Μαθητιάδας της Κρήτης.

Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός ανέφερε: 
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους διοργανωτές, τους εθελοντές και όσους μόχθησαν για την μεγάλη επιτυχία της 1ης Περιφερειακής Μαθητιάδας Κρήτης 
Η πραγματική επιτυχία όμως θα είναι αν οι χιλιάδες μαθητές που αγωνίστηκαν αυτές τις ημέρες στο Παγκρήτιο, εντάξουν ουσιαστικά και μόνιμα την άθληση στη ζωή τους, ανεξάρτητα από την επαγγελματική πορεία που θα ακολουθήσουν στη συνέχεια.  Εμείς, ως Δήμος Ηρακλείου, θα είμαστε πάντα κοντά σε τέτοιες προσπάθειες, καθώς η στήριξη και η προώθηση του σχολικού αθλητισμού αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητες της πολιτικής μας.

Ο Περιφερειακός  Δ/ντής Εκπαίδευσης Κρήτης-Πρόεδρος  Εκτελεστικής Επιτροπής  Μαθητιάδας Γιώργος Τερζάκης
Ολοκληρώθηκε σήμερα με μεγάλη επιτυχία η 1η Περιφερειακή Μαθητιάδα Αθλητισμού και Πολιτισμού Κρήτης. Η συνάντηση των μαθητών και εκπαιδευτικών με τα ολυμπιακά, παραολυμπιακά αθλήματα και τις πολιτιστικές δράσεις που οργάνωσαν τα σχολεία. Είμαστε κουρασμένοι αλλά ικανοποιημένοι και χαρούμενοι γιατί ο στόχος μας για να ευχαριστηθούν τα παιδιά πέτυχε απόλυτα. Ευχαριστώ τους συνδιοργανωτές μας, την Περιφέρεια Κρήτης και το Δήμο Ηρακλείου, τους εθελοντές που ήταν η ψυχή της διοργάνωσης τους εκπαιδευτικούς που στήριξαν τη δράση και βέβαια τα παιδιά που μας έδωσαν μεγάλη χαρά με το χαμόγελο τους.

Χορηγοί Μαθητιάδας Αθλητισμού-Πολιτισμού: ΖΑΡΟΣ ΑΕ, ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ ΑΕ , ΣΑΒΟΙΔΑΚΗΣ Γ. ΑΕ , FOOD Pro, ΚΤΕΛ Ηρακλείου – Λασιθίου Α.Ε., Αθλητικά Είδη Cosmos Sport, Αγροτικός Συνεταιρισμός Μπανανοπαραγωγών Κρήτης (ΣΥΝ.Π.Ε.), BIOXYM –CRETA FRESH, ΒΕΝΕΡΗΣ Α.Ε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook