Παραμένει βυθισμένο στην Καλντέρα εδώ και 10 χρόνια

Την άμεση ενεργοποίηση της ισχύουσας νομοθεσίας για την ανέλκυση του κρουαζιερόπλοιου «Sea Diamond», που είναι βυθισμένο ανοιχτά της Σαντορίνης, ζητά ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, καθώς σήμερα υπέγραψε τις σχετικές εντολές προς το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας και προς το αρχηγείο του λιμενικού.

Υπενθυμίζεται ότι το κρουαζιερόπλοιο είχε προσκρούσει σε ξέρα στον όρμο Φηρών στις 5 Απριλίου του 2007 και ενώ ρυμουλκήθηκε, τελικώς βυθίστηκε. Για τουλάχιστον 10 χρόνια παραμένει στο βυθό της Καλντέρας στη Σαντορίνη, «με ό,τι σημαίνει αυτό για το θαλάσσιο περιβάλλον μίας εκ των πλέον τουριστικών περιοχών της Ελλάδας και του κόσμου», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Ναυτιλίας.

«Η πορεία προς την αποκατάσταση της νομιμότητας, αλλά και της προβλεπόμενης από τη νομοθεσία προστασίας του περιβάλλοντος, συνεχίζεται με αμείωτη αποφασιστικότητα, στο πλαίσιο μιας καλά σχεδιασμένης πολιτικής, της οποίας τα αποτελέσματα θα συνεχίσουν να αναδεικνύονται και τις επόμενες ημέρες» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook