Στις 19:30 θα γίνουν τα εγκαίνια του νέου «Θεάτρου Μίκης Θεοδωράκης» στο ενετικό λιμάνι (πρώην τελωνείο) του Δήμου Χανίων παρουσία του μουσικοσυνθέτη.

Στα εγκαίνια θα πραγματοποιηθεί μεγάλη συναυλία με τους:
Μουσικό Σύνολο Βάμος και Ιωάννα Φόρτη
Στέφανος Κορκολής και Σοφία Μανουσάκη
Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» και Μαρία Φαραντούρη

Η είσοδος στο θέατρο θα γίνεται μόνο με προσκλήσεις. 

Από τον Δήμο Χανίων γνωστοποιείται ότι, λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος, που έχουν εκφράσει οι πολίτες για την τελετή ονοματοδοσίας του Παλαιού Τελωνείου Χανίων σε θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης”, έχει ληφθεί μέριμνα, ώστε τόσο η τελετή όσο και η μουσική εκδήλωση, που θα  ακολουθήσει, να προβληθούν σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κοινό. 

Ειδικότερα, θα τοποθετηθεί οθόνη προβολής (video wall) σε εξωτερικό σημείο του Παλαιού Τελωνείου, επί της πλατείας Κατεχάκη, μέσω του οποίου θα προβάλλεται παράλληλα η εκδήλωση, ενώ θα υπάρχουν και καθίσματα, για όσους από τους συνδημότες μας επιθυμούν να την παρακολουθήσουν. 

Γνωστοποιείται επίσης ότι θα επιχειρηθεί η ζωντανή μετάδοση της εκδήλωσης στο διαδίκτυο (live streaming), μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Δήμου Χανίων στο facebook “Δήμος Χανίων – Municipality of Chania”, προκειμένου να την παρακολουθήσει όποιος το επιθυμεί και δεν θα έχει τη δυνατότητα να βρεθεί στο Ενετικό Λιμάνι. 

Να σημειωθεί πως την Κυριακή 22/10 θα πραγματοποιηθεί ιδιωτική επίσκεψη του Μίκη Θεοδωράκη, στο πατρικό του σπίτι στο Γαλατά, το οποίο προορίζεται να γίνει Μουσείο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook