Τις ανακάλυψε ο… δανεικός από το Τελωνείο Ευζώνων στο Κιλκίς σκύλος ανιχνευτής!

Αστυνομικές υπηρεσίες απ’ όλη την Ελλάδα συμμετείχαν στην ευρεία επιχείρηση για την εξάρθρωση μιας σπείρας εμπόρων «σκληρών» ναρκωτικών, η οποία επιτεύχθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης έξω από τη Λαμία με τη σύλληψη των ηγετικών στελεχών της. Τις κρύπτες με την ηρωίνη, μάλιστα, ανακάλυψε ο… δανεικός από το Τελωνείο Ευζώνων στο Κιλκίς σκύλος ανιχνευτής!

Τον εκπαιδευμένο σκύλο και τον εκπαιδευτή του είχαν μεταφέρει στη Λαμία αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, οι οποίοι οργάνωσαν την επιχείρηση μαζί με συναδέλφους τους της Ασφαλείας και της Άμεσης Δράσης από τη Λαμία. Οι τροχονόμοι του Β’ τμήματος Τροχαίας Θερμοπυλών ήταν αυτοί που εντόπισαν το Ι.Χ. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τα ηγετικά στελέχη της συμμορίας, ένας 22χρονος, μία 18χρονη και ένας 25χρονος -όλοι Έλληνες- και κινούνταν ως προπομποί ενός άλλου Ι.Χ. με οδηγό έναν 38χρονο Έλληνα.

Τα δυο οχήματα ακινητοποιήθηκαν στην εθνική οδό, έξω από τη Λαμία και αμέσως ανέλαβε δράση ο σκύλος ανιχνευτής, ο οποίος δεν άργησε να βρει τις κρύπτες στο δεύτερο αυτοκίνητο όπου βρίσκονταν κρυμμένα 20 δέματα με ηρωίνη βάρους 10 κιλών και 275 γραμμαρίων. Οι τέσσερις επιβάτες συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λαμίας με κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και μεταφορά ναρκωτικών με σκοπό την διακίνηση, ενώ κατασχέθηκαν τα δυο αυτοκίνητα, έξι κινητά και δύο πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook