Όσοι έχουν χρέος στο Δήμο, έχουν περιθώριο μέχρι τις 30 Νοέμβριου να κάνουν διακανονισμό όπου τα χρέη μειώνονται σημαντικά.

Το Σωματείο Περιπτερούχων και Καπνοπωλών Κρήτης με εκπρόσωπο την πρόεδρο Κα Χαιρέτη Ελένη και τον Αντιπρόεδρο Χανίων Κο Μαρνέλλο Γιάννη, πραγματοποίησε συνάντηση την Παρασκευη 20/10  στο Δήμο Χανίων με τον Αντιδήμαρχο Κο Βλαχάκη Μιχάλη με θέμα τους κοινόχρηστους χώρους, την ανανέωση άδειας τελών των περιπτέρων καθώς και τη μείωση αυτών, όπως και τη μείωση τελών των κουβουκλίων.

Όπως σημειώνουν οι περιπτερούχοι, “ενημερώσαμε τον κ. Αντιδήμαρχο ότι δεν ειδοποιηθήκαμε για την κανονιστική του Δήμου, αν και το Σωματείο μας είχε καταθέσει τις προτάσεις του μέσω e-mail προς τον Δήμο Χανίων το 2015 και το 2016. Στο θέμα ότι τα περίπτερα δεν έχουν βγάλει ακόμα ανανέωση αδείας κοινόχρηστου χώρου, αν και έχουν κάνει το αίτημα τους για την ανανέωση, η τεχνική υπηρεσία κωλυσιεργεί με λανθασμένο τρόπο. Συζητήσαμε τις περιπτώσεις περιπτέρων που λειτουργούν χρόνια και που με την πάροδο του χρόνου άλλαξαν με έργα οι πεζοδρομήσεις και λογικά κάποια δεν πληρούν τους κανονισμούς, όπου οι συνάδελφοι είναι διατεθειμένοι μόλις έχουν την οικονομική ευχέρεια να μετακινηθούν βάσει του Νόμου και κανονισμού. Ο κος Βλαχάκης μας ενημέρωσε ότι έχουμε περιθώριο μέχρι τις 30 Οκτώβριου να καταθέσουμε προτάσεις όπως και για μείωση των τελών για την διορθωτική κανονιστική που θα κάνει ο Δήμος. Επίσης, όσοι έχουν χρέος στο Δήμο, έχουν περιθώριο μέχρι τις 30 Νοέμβριου να κάνουν διακανονισμό όπου τα χρέη μειώνονται σημαντικά. Τέλος, καλέσαμε τον Κο Αντιδήμαρχο στη συνάντηση που θα έχουμε τη Δευτέρα 23/10 και ώρα 17:00 στο Επιμελητήριο Χανίων. Για μας η παρουσία του θα είναι σημαντική με το να ακούσει τα προβλήματά μας, αλλά και εμείς να ακούσουμε τις συμβουλές του για μία καλύτερη, λειτουργικότερη και ομορφότερη Πόλη”.        

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook