Ένωσαν τη φωνή τους και τα… όπλα τους και έδειξαν πώς μπορεί η Κρήτη να πάψει να “θρηνεί” θύματα από μπαλωθιές – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τα πυρά αυτοδιοικητικών, αστυνομικών και πολιτών

Ηχηρό μήνυμα κατά της παράνομης οπλοχρησίας – οπλοκατοχής έστειλαν σήμερα από το σκοπευτήριο του Σκινέ, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, της τοπικής ΕΛΑΣ αλλά και απλοί πολίτες, που πήραν τα όπλα και “πυροβόλησαν” κατά του ιδιότυπου, αιματηρού “εθίμου” που υπάρχει στην Κρήτη και έχει στοιχίσει δεκάδες ανθρώπινες ζωές.

Η πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης ανήκει στο δήμο Πλατανιά και με το σύνθημα «Η χρήση των όπλων να γίνεται με ασφάλεια και σε νόμιμους αδειοδοτημένους χώρους», υπενθύμισαν ότι η Κρήτη έχει “πληρώσει” με μπόλικο αίμα την παράνομη οπλοχρησία και οπλοκατοχή και ο μόνος τρόπος να τελειώσει αυτό το αδιανόητο αιματοκύλισμα, είναι μέσα από τη νόμιμη οπλοφορία και τη “διέξοδο” που δίνουν τα σκοπευτήρια σε όσους θέλουν να ικανοποιήσουν το χόμπι τους.

Γ.Μαλανδράκης: Η παράνομη οπλοχρησία έχει μετατρέψει στιγμές χαρούμενες σε στιγμές τραγωδίας

Ο “οικοδεσπότης” της εκδήλωσης, δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης,  σε δηλώσεις του, σημείωσε χαρακτηριστικά ότι  η παράνομη οπλοχρησία έχει μετατρέψει σε τραγωδία στιγμές χαρούμενες,  προσθέτοντας ότι αν κάποιος θέλει να κάνει το χόμπι του, μπορεί να το κάνει σε ασφαλείς και αδειοδοτημένους χώρους.

Όπως σημείωσε ο κ. Μαλανδράκης:

“Στο δημοτικό σκοπευτήριο Σκινέ Πλατανιά σε συνεργασία με τον Αθλητικό Σκοπευτικό Όμιλο που έχει τη διαχείριση του σκοπευτηρίου, την  αυτοδιοίκηση Α΄και Β΄βαθμού με πάρα πολλούς συναδέλφους και δημάρχους από όλο το νησί, την παρουσία του περιφερειάρχη, του πρόεδρου της ΠΕΔ Κρήτης και με τη συνεργασία του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Κρήτης κ. Λαγουδάκη, δίνουμε ένα μήνυμα ότι η αυτοδιοίκηση είναι εναντίον της παράνομης οπλοχρησίας η οποία έχει φέρει πολλές φορές  δυστυχήματα και τραγωδίες. Έχει μετατρέψει στιγμές χαρούμενες σε στιγμές τραγωδίας.

Δυστυχώς, όταν μια σφαίρα φύγει από ένα όπλο δεν είναι άσκοπος πυροβολισμός ή αδέσποτη σφαίρα, αλλά αποκτά όνομα και επώνυμο. Έτσι, σήμερα η ομόθυμη αυτή κίνηση όλων των αιρετών δείχνει ότι ο καθένας μπορεί να κάνει το χόμπι του, τη δραστηριότητά του σε έναν χώρο αδειοδοτημένο, με ασφάλεια και για τον ίδιο και για τους ανθρώπους γύρω του χωρίς κάποιος να του αφαιρεί το δικαίωμα της χαράς και της διασκέδασης μέσα από το άθλημα της σκοποβολής.  Μπορεί σε τέτοιους χώρους να αθλείται και να το απολαμβάνει ελεύθερα”

Στ.Αρναουτάκης: Η Περιφέρεια Κρήτης θα στηρίξει τη δημιουργία σκοπευτηρίων

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, υπενθύμισε ότι μόνο δυστυχήματα συμβαίνουν από την παράνομη οπλοχρησία  και οπλοκατοχή, επισημαίνοντας τα σκοπευτήρια από την άλλη ότι τα σκοπευτήρια δίνουν μια “ασφαλή” διέξοδο σε όσους θέλουν κάνουν χρήση των όπλων. Πρόσθεσε επίσης ότι η Περιφέρεια Κρήτης θα σταθεί αρωγός στην δημιουργία σκοπευτηρίων σε νομούς της Κρήτης, προσθέτοντας ότι ήδη στο Ρέθυμνο έχει εγκριθεί ανάλογη χρηματοδότηση

Ν.Νεονάκης:  Κρητικοί νομίζουν ότι ξέρουν τη χρήση του όπλου ενώ σε κοινωνικές εκδηλώσεις έχει αποδειχτεί το αντίθετο

Δίπλα στους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, το παρών στην εκδήλωση έδωσε και ο Νίκος Νεονάκης, Πρωταθλητής Ελλάδας στον σταθερό στόχο στο πιστόλι ταχύτητας, ο οποίος από τη θέση του, επεσήμανε ότι ο μόνος τρόπος εξάλειψης της παράνομης οπλοχρησίας – οπλοκατοχής και των δεινών που αυτές επιφέρουν, είναι η σκοποβολή και η νόμιμη οπλοφορία από πολίτες, ενώ πρόσθεσε ότι στα σκοπευτήρια, πολίτες μαθαίνουν τη χρήση όπλων για να προστατευθούν τόσοι οι ίδιοι όσο και άνθρωποι που είναι γύρω τους.

Όπως είπε ο κ. Νεονάκης “η παράνομη οπλοφορία και οπλοκατοχή είναι ένα ζήτημα στην Κρήτη το οποίο πρέπει να εξαλειφθεί και ο μόνος τρόπος είναι με τη σκοποβολή και τη νόμιμη οπλοφορία από πολίτες. Σκοπευτήρια και σκοπευτικοί σύλλογοι είναι έτοιμοι να υποδεχτούν νέους σκοπευτές και άτομα που θέλουν να μάθουν τη χρήση όπλων για να μπορεί να προστατευτεί και το ίδιο το άτομο από ένα όπλο και αυτοί που είναι γύρω του.

Ανέκαθεν στην Κρήτη υπήρχε το ζήτημα της παράνομης οπλοφορίας. Κρητικοί νομίζουν ότι ξέρουν τη χρήση του όπλου ενώ σε κοινωνικές εκδηλώσεις έχει αποδειχτεί το αντίθετο. Όταν ρίχνεις άσκοπους πυροβολισμούς μπορείς να προκαλέσεις ατύχημα και ο μόνος τρόπος είναι να πηγαίνεις σε σκοπευτήρια να ρίχνεις βολές σε στόχους”.

 

Στην εκδήλωση, εκτός από εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και της τοπικής ΕΛΑΣ, συμμετείχαν “ρίχνοντας” βολές και απλοί πολίτες με την προϋπόθεση ότι είχαν άδεια οπλοφορίας και οπλοχρησίας

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook