Χρειάστηκαν τρία 24ωρα για τον Κώστα Ζέμπερη, προκειμένου να δηλώσει δημόσια ότι την ώρα της δολοφονίας της αδικοχαμένης 32χρονης κόρης του, εφοριακού στο επάγγελμα, εκείνος πήρε κούρσα έναν άντρα έξω από την πόρτα του νεκροταφείου 

Χρειάστηκαν τρία 24ωρα για να αποκαλύψει ο πατέρας της αδικοχαμένης 32χρονης εφοριακού, Δώρας Ζέμπερη ότι την ώρα της δολοφονίας της κόρης του, εκείνος περνούσε τυχαία έξω από τον τόπο του εγκλήματος, στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, το απόγευμα της δολοφονίας, περνούσε τυχαία έξω από το νεκροταφείο με το ταξί του και μάλιστα επιβιβάστηκε στο όχημά του ένας άντρας, ηλικίας περίπου 30 με 35 ετών, ως πελάτης.

Συγκεκριμένα, ο πατέρας δήλωσε στον «αέρα» τηλεοπτικής εκπομπής: «Εγώ, εκείνη την ώρα ανέβαινα την Κηφισίας με κούρσα και κατέβηκα μετά. Η τύχη μου η ”μαύρη” με έβαλε να περάσω τυχαία έξω από το Νεκροταφείο και να πάρω, μάλιστα, έξω από το Β’ Νεκροταφείο πελάτη. Εγώ δούλευα ταξί και είχα μια Κύπρια. Την πήρα από το Κολωνάκι και την ανέβασα στο Μαρούσι. Φεύγω, αλλά, επειδή είχε κίνηση η Κηφισίας, φεύγω από Ολυμπιακό Στάδιο, Σπύρου Λούη και κατεβαίνω στον Περισσό. Εκεί, κατέβηκα και έξω από το νεκροταφείο, πήρα έναν άντρα από την πόρτα του νεκροταφείου, περίπου 30 με 35 ετών, και τον πήγα στο Λόφο Σκουζέ, την ώρα που δεν γνώριζα ότι έψαχναν τους δολοφόνους του παιδιού μου. Μπορούν να με δουν και από τις κάμερες. Εγώ ήμουν εκεί, γύρω στις 18:30, σίγουρα, όταν είχαν κλείσει οι γραμμές του τρένου». 

Ο Κώστας Ζέμπερης μίλησε στη μεσημεριανή εκπομπή του «Ε», «Αποκαλυπτικά». 

Την ίδια ώρα, συγκλονιστικές είναι οι λεπτομέρειες που βλέπουν το «φως» της δημοσιότητας για τις συνθήκες και τον τρόπο της στυγερής δολοφονίας. Η αστυνομία προσπαθεί να αξιοποιήσει την παραμικρή λεπτομέρεια που έχει στην διάθεσή της ώστε να φτάσει στον δολοφόνο.

Η μικρότερη αδερφή του θύματος, Κωνσταντίνα, μην έχοντας ακόμη συνειδητοποιήσει το μεγάλο κακό και μην μπορώντας να διαχειριστεί τον πόνο της κατηγορεί δημόσια τον πατέρα τους, ο οποίος με δηλώσεις του στα ΜΜΕ προσάπτει ευθύνες στο ΣΔΟΕ για τον θάνατο της κόρης του.

Η αδερφή της δολοφονημένης αφού ξέσπασε κατά του πατέρα κατά τη διάρκεια της κηδείας της άτυχης Δώρας, με νέο της μήνυμα στο Facebook στρέφεται εναντίον του πατέρα γράφοντας «φτου σου ξεφτίλα». Η νεαρή κοπέλα κοινοποίησε στη σελίδα της μία είδηση που αφορά στην αδερφή της και έχει τίτλο: «Βόμβα: Τα χρέη του πατέρα της πλήρωνε η 32χρονη εφοριακός! Η μεγάλη αποκάλυψη για τις σχέσεις της οικογένειας που ανατρέπει τα δεδομένα!».

Τα τηλέφωνα που έκανε και δέχτηκε στο εξαφανισμένο iphone από το πρωί της Τετάρτης, οι περίεργες αναρτήσεις στο facebook στα τέλη του καλοκαιριού και οι μαρτυρίες υπαλλήλων του κοιμητηρίου και κατοίκων της περιοχής για περίεργες κινήσεις τοξικομανών έχουν μπει στο μικροσκόπιο των αξιωματικών του Ανθρωποκτονιών που ερευνούν την δολοφονία της 32χρονης εφοριακού μέσα στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών στα Πατήσια, το απόγευμα της Τετάρτης. 

Οι αναλυτές, εκτιμούν ότι πρόκειται για προσωπική υπόθεση πιθανότατα από άτομο που γνώρισε το καλοκαίρι η Δώρα Ζέμπερη αλλά απομακρύνθηκε προκαλώντας την οργή του, όμως δεν διαθέτουν κανένα στοιχείο που να «δένει» αυτή την εκδοχή. Η ανάρτηση της 32χρονης στο facebook στα τέλη Αυγούστου που αναφέρει χαρακτηριστικά «Απορώ τι είχα πάρει τότε που συστηθήκαμε και χάρηκα που σε γνώρισα» αποτελεί «κλειδί», καθώς φέρεται να μιλάει για κάποιον που μπήκε ξαφνικά στη ζωή της και στη συνέχεια τον απέρριψε και σύμφωνα με πληροφορίες είχε μιλήσει σε δικούς της ανθρώπους για αυτό το σκηνικό.

Παράλληλα στο μικροσκόπιο των ερευνών δεν έχουν μπει μόνο άνδρες αλλά και γυναίκες καθώς ο λυσσαλέος τρόπος με τον οποίο το μυστηριώδες πρόσωπο χτύπησε το θύμα όχι μόνο δεν αποκλείει τη γυναικεία δράση αλλά αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο για «ξεκαθάρισμα με άρωμα γυναίκας» – χωρίς όμως μέχρι στιγμής οι αστυνομικοί να έχουν βρει τα στοιχεία για να «κουμπώσουν» αυτό το σενάριο. 

Το γεγονός ότι το κινητό της τηλέφωνο μάρκας iPhone, το πορτοφόλι και τα προσωπικά της αντικείμενα έλειπαν κάνει τους αστυνομικούς να μην αποκλείουν και το ενδεχόμενο της ληστείας. Οι 14 μαχαιριές δείχνουν έγκλημα πάθους όμως μόνο οι τέσσερις μαχαιριές ήταν καίριες και ειδικότερα αυτή που δέχτηκε πισώπλατα και έτσι δεν αποκλείεται και το σενάριο η υπάλληλος της ΔΟΥ να δέχτηκε επίθεση από τοξικομανή για να τη ληστέψει και καθώς αντιστάθηκε η κατάσταση έφθασε στα άκρα. 

Οι αστυνομικοί αναζητούν από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας να δουν τα τηλεφωνήματα που έκανε και δέχτηκε την ημέρα του εγκλήματος η 32χρονη, καθώς δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο ο δράστης να τηλεφώνησε και να έκλεισε ραντεβού μαζί της. 

Γνώριζε το δολοφόνο της

Οι αρχές στρέφονται σε άτομα με τα οποία η 32χρονη Δώρα διατηρούσε τα τελευταία δύο χρόνια φιλικές και προσωπικές σχέσεις. Από τα γραφεία της Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, έχουν περάσει για κατάθεση περίπου δέκα άτομα ανάμεσα τους και ένα πρόσωπό με το οποίο η Δώρα Ζέμπερη διατηρούσε προσωπική σχέση πριν από περίπου έναν χρόνο και τους τελευταίους μήνες είχαν έρθει και πάλι κοντά. Όμως προς το παρόν ο συγκεκριμένος δεν φαίνεται να έχει κάποια σχέση με τη ματωμένη ιστορία ούτε φέρεται να έχει δώσει μέσα από την κατάθεση του στοιχεία που βοηθούν στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Ο δολοφόνος, στην περίπτωση που επιβεβαιωθεί ότι το μυστήριο του κοιμητηρίου έχει να κάνει με προσωπικές διαφορές, φέρεται γνώριζε πολύ καλά τις συνήθειες της 32χρονης. Οτι δηλαδή, αρκετές φορές την εβδομάδα η Δώρα Ζέμπερη πήγαινε στο Β΄ νεκροταφείο όπου είχε ταφεί ο φίλος της Γιάννης Καυκιάς.

Έτσι, αποφάσισε να στήσει καρτέρι θανάτου μέσα στο χώρο του κοιμητηρίου και να επιτεθεί λίγο πριν πέσει το σκοτάδι. Για την ταυτότητα του προσώπου αυτού οι αστυνομικοί έχουν σχηματίσει έναν κύκλο προσώπων ο οποίος περιλαμβάνει άνδρες και γυναίκες και μέσα από εκεί, προσπαθούν να σκιαγραφήσουν το προφίλ του και να το «κουμπώσουν» με καταθέσεις

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook