Ανάκληση 11.000 αυτοκινήτων Mazda2 (DE), Mazda3 (BL) και Mazda6 (GH) για έλεγχο στον σύνδεσμο ανύψωσης καθίσματος οδηγού.

H Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ανακοινώνει ότι η εταιρεία Mazda Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης, σε συνεργασία με το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της ∆ιεύθυνσης Πολιτικής Ποιότητας, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων Mazda2 (DE), Mazda3 (BL) και Mazda6 (GH).

Η ανάκληση αφορά σε περίπου 11.000 οχήματα στην ελληνική αγορά, με εύρος αριθμών πλαισίου:
Mazda2 (DE): JMZ DE**** ** 100018 – 404008 και JM7 DE**** ** 100016 – 152791
Mazda3 (BL): JMZ BL**** ** 100118 – 239889 και JM7 BL**** ** 100596 – 160557
Mazda6 (GH): JMZ GH**** ** 100113 – 437969 και JM7 GH**** ** 113633 – 201007

Στο κάθισμα οδηγού σε ορισμένα οχήματα, ο σύνδεσμος ανύψωσης καθίσματος μπορεί να σπάσει λόγω της ανεπαρκούς αντοχής του συνδέσμου ανύψωσης ή μπορεί να διαχωριστούν τα παξιμάδια ώθησης του συνδετήρα ανύψωσης. Αν το όχημα εξακολουθεί να χρησιμοποιείται σε αυτή την κατάσταση, το κάθισμα μπορεί να παρουσιάσει μη φυσιολογικό θόρυβο ή κροτάλισμα. Στη χειρότερη περίπτωση, ο σύνδεσμος ανύψωσης μπορεί να σπάσει ή να αποσπαστεί από το πλαίσιο καθίσματος, προκαλώντας κλίση του καθίσματος με αποτέλεσμα ο οδηγός να μην είναι σε θέση να διατηρήσει μια κατάλληλη θέση οδήγησης αυξάνοντας τον κίνδυνο σύγκρουσης.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το ανωτέρω θέμα.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων, θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω επιστολής, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών αυτοκινήτων Mazda σε όλη την Ελλάδα, για να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες στο όχημά τους, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Στα επηρεαζόμενα οχήματα θα επιθεωρηθούν οι εμπρόσθιοι σύνδεσμοι ανύψωσης για τυχόν ρωγμές ή ζημιές. Εάν δεν υπάρχουν ρωγμές ή ζημιές στις ζεύξεις ανυψωτικών, θα τοποθετηθούν βραχίονες οπλισμού στους συνδέσμους ανυψωτήρα και τα παξιμάδια των ζευκτών ανυψωτικού καθίσματος θα αυξηθούν σε δύο ανά σύνδεσμο ανυψωτήρα. Εάν υπάρχει ρωγμή ή ζημιά στο σύνδεσμο ανυψωτήρα, η μονάδα ρύθμισης του καθίσματος θα αντικατασταθεί με μια τροποποιημένη.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με το ∆ίκτυο εξουσιοδοτημένων επισκευαστών της Mazda, το οποίο αναφέρεται στην ιστοσελίδα www.mazda-gr.com.

drive.gr

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook