Στην Κρήτη υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον και γίνονται σύγχρονες ξενοδοχειακές κατασκευές για την “έλξη” τουποιοτικού τουρισμού

Στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κρήτης, στις δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας, των κατασκευών με νέες σύγχρονες τουριστικές ξενοδοχειακές υποδομές, την ανάπτυξη του εναλλακτικών μορφών για την έλξη του ποιοτικού τουρισμού έχοντας στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου προς όφελος της τοπικής αλλά και της Εθνικής οικονομίας, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης και εκπρόσωποι του τουρισμού, επιχειρηματίες, μιλώντας στο 13ο Πανελλήνιο συνέδριο με τίτλο «Αλουμίνιο & Κατασκευες» που πραγματοποιήθηκε στην Αγ. Πελαγία Ηρακλείου με την συμμετοχή εκατοντάδων συνέδρων απ’ όλη την Ελλάδα. Καλωσορίζοντας στην Κρήτη ο Περιφερειάρχης τους εκατοντάδες συνέδρους είπε ότι «Σας υποδεχόμαστε όλους με ιδιαίτερη χαρά που προτιμήσατε την Κρήτη για το Πανελλήνιο συνέδριο σας. Μια πανελλήνια συνάντηση από έναν επιχειρηματικό τομέα που δοκιμάστηκε έντονα τα τελευταία χρόνια, επιδεικνύοντας όμως ισχυρές αντιστάσεις. Είναι πραγματικά ενθαρρυντικό το γεγονός ότι ο κατασκευαστικός κλάδος παρά το γεγονός ότι εκτέθηκε πρώτος στις συνέπειες της δημοσιονομικής κρίσης, κατάφερε γρήγορα να προσαρμοστεί στα νέα δύσκολα δεδομένα, αποτελώντας ακόμα και σήμερα έναν ισχυρό πυλώνα της εθνικής οικονομίας, αλλά και της οικονομίας στο νησί μας. Στο πλαίσιο αυτό το συνέδριο που φιλοξενείται αυτές τις ημέρες στην Κρήτη συνδέεται άμεσα με τις εξελίξεις αναφορικά με τον τουρισμό, τις επενδύσεις σ΄ αυτόν και τις προοπτικές τα επόμενα χρόνια».

Μάλιστα ο Περιφερειάρχης είπε ότι, δημιουργούνται αυτή την περίοδο στην Κρήτη περισσότερες από 5.000 σύγχρονες κλίνες 5στερων ξενοδοχείων και η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι τα επόμενα 5 χρόνια με συνεχιζόμενη καλή πορεία στον τουρισμό οι νέες κλίνες θα φτάσουν στις 25.000.

Ο κ. Αρναουτάκης επίσης στην ομιλία του αναφέρθηκε στα έργα υποδομής του νησιού, στις πρωτοβουλίες και δράσεις της Περιφέρειας για την τοπική ανάπτυξη και ευχαρίστησε τους οργανωτές για την συνεργασία με την Περιφέρεια και την επιτυχία του τριημέρου συνεδρίου. Οι οργανωτές από την πλευρά τους ευχαρίστησαν τον Περιφερειάρχη για την επιτυχημένη συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια, ευχαριστώντας παράλληλα τους εκπροσώπους των αρχών και φορέων της Κρήτης που συμμετείχαν στο συνέδριο τους.

Πρόκειται, όπως είπαν, για την κορυφαία επαγγελματική συνάντηση του κλάδου, και το σημαντικότερο συνέδριο στα 23 χρόνια ιστορίας ενός σταθερού θεσμού, που εκπληρώνει την ανάγκη επικοινωνίας στον χώρο του αλουμινίου, στο οποίο συμμετέχουν φορείς και επιχειρήσεις, σχολές, σπουδαστές, επαγγελματίες και επιστήμονες με συναφή δραστηριότητα (αρχιτέκτονες – μηχανικοί), ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, δημόσιοι λειτουργοί και δημοσιογράφοι. Το 13ο Συνέδριο είναι αφιερωμένο στην προσέγγιση ενός κοινού οράματος, στην τουριστική αγορά και στην εξοικονόμηση ενέργειας. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εισηγήσεις κορυφαίων ομιλητών και αποτελεσμάτων μεγάλων ερευνών αγοράς, να επισκεφτούν μια έκθεση με την συμμετοχή των μεγαλύτερων εταιρειών του κλάδου να πραγματοποιήσουν συναντήσεις με ξενοδόχους & αρχιτέκτονες – μηχανικούς, καθώς και να παρακολουθήσουν την “Πρόταση αξίας” για τον τουριστικό τομέα, με έμφαση στην Ενεργειακή Αναβάθμιση των κτιρίων.

Το Συνέδριο, πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Μαλεβιζίου, του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ηρακλείου, του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας – Τμήμα Ανατολικής Κρήτης και του Συνδέσμου Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου, με την υποστήριξη της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου, του Πανεπιστημίου Πειραιώς, του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών & Εξοικονόμησης Ενέργειας, της Enterprise Greece, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Δ/ντων Ξενοδοχείων, του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Νομού Ηρακλείου, της Ένωσης Διακοσμητών Ελλάδας, του Πανελληνίου Συνδέσμου Εταιρειών Μόνωσης, του Συνδέσμου Εμπόρων Αλουμινίου Αττικής και της All4greece. Η διοργάνωσή του γίνεται από την εταιρεία Energy Line, σταθερά από το 1994.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook