Η lifestyle πλευρά του pickup

Το Fullback Cross, η κορυφαία έκδοση στη γκάμα του pickup της Fiat, με στόχο να καλύψει τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες για τέτοιου είδους οχήματα. Είναι ανθεκτικό, ευέλικτο, άνετο και με lifestyle οπτικά στοιχεία, ενώ  προσφέρεται για καθημερινές μετακινήσεις, αλλά και διάφορες αποδράσεις εκτός πόλης.

Πιο αναλυτικά, η επιθετική και σπορ όψη του pickup της Fiat ενισχύεται περαιτέρω χάρη στη μαύρη ματ απόχρωση που εντοπίζεται σε διάφορα σημεία του αυτοκινήτου, τους θόλους τροχών και τις ζάντες 17 ιντσών, ενώ με μαύρο χρώμα είναι βαμμένα και τα ιδιαίτερης σχεδίασης πλαϊνά σκαλοπάτια.

Το Fullback Cross συνοδεύεται από πλούσιο βασικό εξοπλισμό, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων προβολείς Bi-Xenon, φώτα ημέρας LED, αυτόματο διζωνικό κλιματισμό, cruise control, δερμάτινα καθίσματα και δερμάτινο τιμόνι.

Τα εμπρός καθίσματα είναι θερμαινόμενα, ενώ το κάθισμα του οδηγού ρυθμίζεται ηλεκτρικά. Προαιρετικά διατίθεται το πακέτο Techno, που περιλαμβάνει σύστημα πλοήγησης με οθόνη αφής 7”, ραδιόφωνο DAB, CD/MP3 player, Bluetooth και θύρα USB, καθώς και λειτουργία κλειδώματος πίσω διαφορικού.

Τέλος, για την ασφάλεια των επιβατών φροντίζουν οι επτά αερόσακοι (συμπεριλαμβανομένου και του αερόσακου για τα γόνατα του οδηγού), το ηλεκτρονικό πρόγραμμα ευστάθειας (ESC), το σύστημα ευστάθειας ρυμουλκούμενου TSA (για μεγαλύτερη σταθερότητα κατά την ρυμούλκηση), το σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας (LDW) και το σύστημα υποστήριξης κατά την εκκίνηση σε ανηφόρα.

Το κομψό φορτηγάκι βασίζεται στην εκδοχή double cab, μήκους 5.28 μ., πλάτους 1.81 μ. και ύψους 1.78 μ. Το μεταξόνιο είναι 3.00 μ.  και παρά τις μεγάλες διαστάσεις, το ιταλικό pickup ελίσσεται με ευκολία σε διάφορες συνθήκες, καθώς διαθέτει την καλύτερη διάμετρο κύκλου στροφής στην κατηγορία, μόλις 11.8 μέτρα. Επιπλέον, η κάμερα οπισθοπορείας διατίθεται στον βασικό εξοπλισμό, ενώ η ικανότητα φόρτωσης είναι 1,100 κιλά και η ελκτική ικανότητα 3,100 κιλά.

Το Fullback Cross εξοπλίζεται με έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα πετρελαίου 2,4 λίτρων, προδιαγραφών Euro 6 με απόδοση 180 ίππων και μέγιστη ροπή 430 Nm στις 2500 στροφές. Ο υποψήφιος αγοραστής έχει τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε δύο κιβώτια ταχυτήτων, ένα χειροκίνητο 6 σχέσεων ή ένα αυτόματο 5 σχέσεων. Στην αυτόματη έκδοση διατίθενται και χειριστήρια στο τιμόνι.

Το σύστημα μετάδοσης διαθέτει έως και πέντε, εύκολες στη χρήση, ρυθμίσεις. Έτσι, ο οδηγός έχει στη διάθεσή ένα εργαλείο που μπορεί να αντιμετωπίσει με ευκολία κάθε έδαφος. Με το πάτημα ενός κουμπιού, μπορεί να επιλέξει τη μετάδοση κίνησης στους δύο τροχούς για μεγαλύτερη οικονομία στο καύσιμο, ή την τετρακίνητη μετάδοση. Για πιο απαιτητικά οδοστρώματα, υπάρχει η δυνατότητα «κλειδώματος» του κεντρικού διαφορικού, τύπου Torsen, ενώ ο οδηγός μπορεί ακόμα να συμπλέξει τις χαμηλές σχέσεις μετάδοσης και το κλείδωμα του πίσω διαφορικού. Η τελευταία δυνατότητα προσφέρεται με το πακέτο Techno.

Το Fullback Cross είναι ήδη διαθέσιμο στο δίκτυο των επίσημων εμπόρων της μάρκας με τιμές που ξεκινούν από 33.890 ευρώ για την έκδοση με το χειροκίνητο κιβώτιο και 36.590 ευρώ για την έκδοση με το αυτόματο κιβώτιο. Παράλληλα, σε ισχύ βρίσκεται προωθητική ενέργεια σύμφωνα με την οποία προσφέρεται επιπλέον έκπτωση 3.500 ευρώ στις παραπάνω τιμές.

Το μοντέλο θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα στην έκθεση «Van & Truck» (4-6/11), ενώ το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να το δει από κοντά και στην «Aftokinisi Fisikon» (11-19/11).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook