Τα τρία σενάρια της στυγερής δολοφονίας- Πέντε ημέρες μετά την άγρια δολοφονία της 32χρονης Δώρας Ζέμπερη κανένα στοιχείο που να οδηγεί στο δολοφόνο δεν έχει βρεθεί.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εξακολουθούν να υποστηρίζουν ότι εφόσον δεν έχει βρεθεί το κίνητρο της δολοφονίας «όλοι είναι ύποπτοι». 

Χθες επί ώρες κατέθετε στην ΓΑΔΑ ο πατέρας της άτυχης Δώρας, Κώστας Ζέμπερης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, επανέλαβε όλα όσα είχε πει τις προηγούμενες ημέρες σε συνεντεύξεις του εκτός από τον ισχυρισμό που είχε προβάλλει στην αρχή ότι η δολοφονία της κόρης του σχετίζεται με υποθέσεις που ερευνούσε στη ΔΟΥ όπου εργαζόταν. 

Κατά τα άλλα υποστήριξε ότι το απόγευμα της δολοφονίας περνούσε τυχαία έξω από το νεκροταφείο, ότι μάλιστα επιβίβασε έναν άνδρα 30 με 35 χρονών, τον οποίο μετέφερε στο Κολωνάκι και ο οποίος θα μπορούσε να είναι δολοφόνος της κόρης του, ενώ αναφέρθηκε και στις κακές σχέσεις στην οικογένεια. Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί επικεντρώθηκαν για αρκετή ώρα στη σχέση που είχε ο πατέρας με το παιδί του και όπως αποκαλύφθηκε, είχαν περισσότερους από τέσσερις μήνες να έρθουν σε επαφή ενώ η οικογένεια μετά τον χωρισμό των γονέων αντιμετώπιζε πολλά εσωτερικά προβλήματα.Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πατέρας δεν γνώριζε καν πού ακριβώς εργαζόταν η 32χρονη κάνοντας λόγο για έρευνες στο ΣΔΟΕ, αγνοώντας ότι δούλευε στην Α’ ΔΟΥ Πειραιά. 

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που ασχολούνται με την σοβαρή υπόθεση, αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι ο πατέρας του θύματος «δεν προσθέτει κάτι που δεν ξέραμε», ωστόσο οι αναφορές του μένει να επιβεβαιωθούν από την έρευνα που είναι σε εξέλιξη

Κατά πληροφορίες, τις επόμενες ώρες αναμένεται να κληθεί εκ νέου να δώσει συμπληρωματικό κατάθεση. 

Ο δικηγόρος του χθες, πάντως, μετά το πέρας της απολογίας του Κώστα Ζέμπερη, δεν θέλησε να δώσει κάποιο περαιτέρω στοιχείο, ωστόσο, σήμερα το πρωί, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ αποκάλυψε ότι οι Αρχές έχουν ήδη ελέγξει το ταξί του πελάτη του προκειμένου να βρουν αποτυπώματα και γενετικό υλικό που ενδεχομένως να κουμπώνει με ότι έχει βρεθεί στο νεκροταφείο, ενώ σε ερώτηση για το αν ο Κώστας Ζέμπερης έχει κληθεί να δώσει DNA είπε ότι δεν το γνωρίζει αλλά υποθέτει πως ναι, όπως έχει γίνει με όλα τα μέλη της οικογένειας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες χθες επί τέσσερις ώρες άνδρες του εγκληματολογικού της ΕΛ.ΑΣ. έκαναν φύλλο και φτερό την ευρύτερη περιοχή γύρω από το νεκροταφείο όπου έγινε η στυγερή δολοφονία με σκοπό να βρουν κάποιο στοιχείο, το όπλο του εγκλήματος, δηλαδή το μαχαίρι, ή τα προσωπικά αντικείμενα της Δώρας, την τσάντα της και το κινητό τους που εκλάπησαν. Ερεύνησαν κρυφά σημεία, υπονόμους, ωστόσο δεν βρέθηκε το παραμικρό στοιχείο. 

Τα τρία σενάρια της στυγερής δολοφονίας 

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα οι Αρχές εξετάζουν τρία σενάρια, με αρκετά διευρυμένο κύκλο υπόπτων από τη στιγμή που δεν γνωρίζουν το κίνητρο της δολοφονίας. 

Τα τρία σενάρια είναι τα εξής: 

Πρώτον ή Δώρα να έπεσε θύμα ληστείας μετά φόνου, ίσως από κάποιον τοξικομανή. Δηλαδή κάποιος ληστής να είχε στήσει καρτέρι και όταν εντόπισε την άτυχη 32χρονη να της όρμησε για να της αρπάξει την τσάντα, εκείνη να αντέδρασε και αυτός να την κατακρεούργησε. Το εν λόγω σενάριο όσο οι μέρες περνούν φαίνεται να κερδίζει περισσότερο έδαφος. 

Το δεύτερο σενάριο, κάνει λόγο για μανιακό δολοφόνο που είχε την ατυχία η Δώρα να βρεθεί στο… διάβα του, στο νεκροταφείο και ο οποίος μόλις ξεκίνησε τη δράση του. Και εκεί αναφέρεται ότι αφού εξέτασε τον χώρο ο δράστης και είδε ότι δεν υπάρχει άλλος γύρω, έδρασε και την σκότωσε με 14 μαχαιριές.

Και τρίτον ο δολοφόνος της άτυχης κοπέλας να βρίσκεται στο ευρύτερο περιβάλλον της άτυχης 32χρονης. Οι 14 μαχαιριές, σύμφωνα με ειδικούς δείχνουν πάθος, μίσος και σε πολλές περιπτώσεις υποδηλώνουν προσωπικά αλλά και ερωτικά κίνητρα.   

Το σενάριο, πάντως, που φαίνεται να κερδίζει έδαφος τις τελευταίες ώρες είναι αυτό της ληστείας μετά φόνου. «Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την επίθεση από κάποιον τοξικομανή με στόχο τη ληστεία, ή κάποιον ψυχικά διαταραγμένο. Προς το παρόν δεν έχουν ένδειξη για άλλο κίνητρο» δηλώνουν τα στελέχη της αστυνομίας. «Από τη στιγμή που δεν έχουμε βρει το κίνητρο, στο κάδρο των υπόπτων είναι όλοι. Θα εξετάσουμε τον καθένα ξεχωριστά, αναζητώντας το κίνητρο και φυσικά τον δράστη» υποστηρίζει αξιωματικός της ΕΛΑΣ που ασχολείται με την υπόθεση

Αλληλοκατηγορείται η οικογένεια

Ενώ οι έρευνες της αστυνομίας βρίσκονται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό του δράστη της στυγερής δολοφονίας, η οικογένειά της αλληλοκατηγορείται. 

Η θεία του θύματος και αδερφή του πατέρα μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha δήλωσε: «Το μυαλό μου σκέφτηκε ότι καθάρισε το παιδί κάποιος από την πλευρά του αδελφού μου, που χρωστά σε όλο τον κόσμο». Υποστήριξε επίσης ότι η Δώρα δεχόταν μεγάλη ψυχολογική πίεση από τον πατέρα της, που της ζητούσε λεφτά, καθώς εκείνος έπαιξε πολλά χρήματα στο χρηματιστήριο «για να γίνει πλούσιος» και τελικά τα έχασε όλα. Η θεία του άτυχου κοριτσιού ισχυρίστηκε ότι ο αδερφός της υποχρέωνε τη Δώρα να βγάζει δάνεια για λογαριασμό του.

Μέλη της οικογένειας του θύματος δεν έκρυψαν ότι υποπτεύθηκαν τον πρώην σύντροφο της κοπέλας, αστυνομικό, ο οποίος όπως διαπιστώθηκε είχε ισχυρό άλλοθι και παραβρέθηκε μάλιστα δίπλα τους στην κηδεία του άτυχου κοριτσιού.
Η αδερφή της Δώρας, ξέσπασε για ακόμη μία φορά, μέσω διαδικτύου, εναντίον του πατέρα της γράφοντας: «φτου σου ξεφτίλα»…

Η 32χρονη είχε κάνει ασφάλεια ζωής

Η μητέρα της Δώρας, εντωμεταξύ, πάνω στον πόνο της έκανε και μια αποκάλυψη  που ίσως φανεί χρήσιμη στην εξιχνίαση της υπόθεσης. «Φοβόταν. Είχε κάνει ασφάλεια ζωής και αν πέθαινε την αποζημίωση θα την έπαιρναν τα αδέρφια της. Κάτι αδιόρατο φοβόταν αλλά δεν μπορούσα να καταλάβω. Μου είχε πει κάποια στιγμή, “μαμά, αν κάνω λάθος στη δουλειά μου μπορεί να μπω φυλακή”», δήλωσε. 

Να σημειώσουμε πως και ο πατέρας της Δώρας είχε μιλήσει από την πρώτη κιόλας στιγμή για τους φόβους του παιδιού του. Αν και όπως έχει υποστηρίξει είχαν να μιλήσουν αρκετούς μήνες, ο ίδιος ήταν σε θέση να γνωρίζει, από την ίδια τη Δώρα, πως η κόρη του κάτι φοβόταν. Ωστόσο μέχρι στιγμής ούτε στον πατέρα της αλλά ούτε και στην μητέρα της δεν είχε κάνει ξεκάθαρο τι ακριβώς τι φόβιζε ενώ κανένας δεν φαίνεται να γνωρίζει αν η άτυχη κοπέλα δεχόταν οποιουδήποτε είδους απειλές. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook