Πώς «φακελώνονται» στελέχη, βουλευτές και τομεάρχες του κόμματος-Από… κόσκινο τα γαλάζια στελέχη

Ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει ποτέ κρύψει ότι «άπαντες κρίνονται και αξιολογούνται». Είναι μία φράση που επανέρχεται, τακτικά, ως μήνυμα τόσο για τη βούληση της ηγεσίας να υπερβεί καθεστηκυίες αντιλήψεις όσο και για τη διάθεσή της να κινητοποιήσει το σύνολο του στελεχιακού και κοινοβουλευτικού προσωπικού του κόμματος.

Πώς όμως γίνεται η αξιολόγηση; Πώς «βαθμολογούνται» στελέχη, βουλευτές και τομεάρχες του κόμματος; 

Η πρώτη απάντηση αφορά στη δημόσια εικόνα τους. Έτσι, στις περιπτώσεις που θα υπάρξει κάποιο φάλτσο, το τηλέφωνο του «δράστη» θα χτυπήσει άμεσα από το «γραφείο Προέδρου» ενώ δεν αποκλείεται η αποδοκιμασία να είναι άμεση και δημόσια (όπως συνέβη στην περίπτωση Γιακουμάτου και Τραγάκη) ή έμμεση (όπως συνέβη με την αποπομπή της Κατερίνας Παπακώστα από τη θέση του Τομεάρχη). 

Το ηλεκτρονικό βαθμολόγιο

Πίσω από αυτόν τον, προφανή, μηχανισμό «διαχείρισης κρίσεων», υπάρχει ένα πιο δομημένο σύστημα αξιολόγησης των βουλευτών και, κυρίως, των τομεαρχών του κόμματος. 

Κι αυτό δεν θα μπορούσε παρά να είναι… ηλεκτρονικό.

Συγκεκριμένα, όπως πληροφορείται το Newpost, έχει δημιουργηθεί ένα γαλάζιο ηλεκτρονικό δίκτυο, εντός του οποίου καταγράφονται οι ερωτήσεις, οι κοινοβουλευτικές ομιλίες, οι ανακοινώσεις, οι δημόσιες παρεμβάσεις στα ΜΜΕ ακόμη και οι αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των τομεαρχών του κόμματος, προς χρήση τόσο από το Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Κώστα Τσιάρα όσο και από το Γραφείο του Προέδρου της Ν.Δ. 

Το συγκεκριμένο αρχείο, τα δεδομένα του οποίου ανακαλούνται ανά πάσα στιγμή, τηρείται με ευθύνη και των ίδιων των στελεχών της Ν.Δ, που σε τακτά χρονικά διαστήματα «μπαίνουν» στη βάση δεδομένων και επικαιροποιούν τα στοιχεία της δημόσιας παρουσίας τους. 

Προφανώς, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. δεν επικεντρώνεται μόνον στα αριθμητικά δεδομένα καθώς έχει σαφή εικόνα και για τα ποιοτικά στοιχεία κάθε στελέχους καθώς και για το κοινό στο οποίο απευθύνεται κάθε βουλευτής.

Ωστόσο, η αίσθηση ότι κάποιος «μετράει» τις επιδόσεις τους, μοιάζει να κινητοποιεί μία σειρά από γαλάζια στελέχη αλλά και να εγείρει απορίες σε κάποιους άλλους, για το πως θα «βαθμολογηθούν» οι μη βουλευτές ή όσοι ετοιμάζονται να πάρουν θέση στα ψηφοδέλτια του κόμματος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook