Ανοίκτο το ενδεχόμενο οι λογαριασμοί των δικαιούχων να πιστωθούν πριν την Πέμπτη

Εντός της εβδομάδα αναμένεται να πιστωθούν οι τραπεζικοί τραπεζικοί λογαριασμοί των δικαιούχων παραγωγών με το 70% της ενιαίας ενίσχυσης ενώ όσον αφορά την εξόφληση της ενιαίας ενίσχυσης προγραμματίζεται για λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει το ενδεχόμενο οι δικαιούχοι να βλέπουν ακόμα και πριν την Πέμπτη οι λογαριασμοί αυτών να πιστώνονται.

Σημειωτέον ότι οι αναλήψεις από τα γκισέ των υποκαταστημάτων της Πειραιώς θα μπορούν να γίνουν από την επόμενη ημέρα, ενώ όσοι αγρότες έχουν λογαριασμό σε άλλη τράπεζα θα πρέπει να κάνουν υπομονή ως την ερχόμενη εβδομάδα.

Σε κάθε περίπτωση, υπενθυμίζεται ότι για φέτος η χώρας μας, μετά το πράσινο φως που δόθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπορεί να καταβάλει το 70% της βασικής ενίσχυσης, όπως και πέρυσι, κάτι που δεν συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια. Την ίδια ώρα, διαφορά στα ποσά που θα πιστωθούν στους λογαριασμούς τους –σε άλλες περιπτώσεις μεγάλη και άλλες πιο μικρή- αναμένεται να δουν όλοι οι παραγωγοί, μετά την υπουργική απόφαση για παρακράτηση 4,5% στη βασική ενίσχυση υπέρ του Εθνικού Αποθέματος.

Υπογραμμίζεται ότι όσοι έχουν να λάβουν δικαιώματα από το Εθνικό Απόθεμα, δηλαδή οι νέοι αγρότες και οι νεοεισερχόμενοι, δεν θα περιλαμβάνονται στην πληρωμή της προκαταβολής, αλλά θα πληρωθούν κατά την καταβολή της δεύτερης δόσης, δηλαδή την περίοδο των Χριστουγέννων, όταν θα γίνει η εξόφληση της ενιαίας ενίσχυσης.

Αντίθετα, η εν λόγω πληρωμή θα περιλαµβάνει και τις µεταβιβάσεις, καθώς έχει ολοκληρωθεί σχεδόν

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook