Τα τελευταία χρόνια, οι πλούσιοι Ρώσοι, οι σεΐχηδες, και οι κινέζοι έχουν ανεβάσει το κόστος μιας νταντάς, σύμφωνα με άρθρο στο «The Times»  Λονδίνου.

Μια βρετανική υπηρεσίας στελέχωσης εργατικού δυναμικού, που ονομάζεται «Imperial Nannies», ανέφερε ότι ένας πελάτης προσέφερε 200,000 δολάρια ετησίως, για να πάρει μια νταντά που φρόντιζε μια άλλη οικογένεια.

Ένας άλλος πελάτης της ίδιας εταιρείας που έχει τρία παιδιά, προσέλαβε μια νταντά για το κάθε παιδί με  ετήσιο μισθό της κάθε νταντάς να φτάνει περίπου τα 130,000 δολάρια το χρόνο.

Αυτός βέβαια δεν είναι ο κανόνας, ο μέσος μισθός μιας νταντάς στην Βρετανία είναι 75,000 δολάρια τον χρόνο συν την στέγαση και την διατροφή. Συνήθως αυτό σημαίνει ένα «αυτοτελές διαμέρισμα ή ξεχωριστός όροφος, ή τουλάχιστον ένα δωμάτιο με μπάνιο, στο κεντρικό Λονδίνο  μέσα στα προνόμια που λαμβάνουν οι νταντάδες περιλαμβάνετε και ένα αυτοκίνητο» σύμφωνα με το άρθρο.

Μια Ιταλική οικογένεια έκανε στην νταντά δώρο μια ολοκαίνουργη  γκαρνταρόμπα, ενώ μια άλλη οικογένεια από την σαουδική αραβία αγόρασε σπίτι στην ντάντα.

Σύμφωνα με το «Imperial» η οικονομική κρίση δεν έχει πλήξει αυτόν τον κλάδο, γιατί η πάμπλουτη δεν έχουν επηρεαστεί από την κρίση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook