Τοπικά θα σημειωθούν και καταιγίδες ενώ τα φαινόμενα που θα ξεκινήσουν το απόγευμα της Δευτέρας, θα ενταθούν από το μέσο της εβδομάδας

Αλλάζει από σήμερα το απόγευμα το σκηνικό του καιρού στην Κρήτη με βασικά χαρακτηριστικά την εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων ενώ κατά τόπους θα σημειωθούν και καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά και νότια τμήματα του νησιού.

Τα φαινόμεντα αυτά θα ενταθούν καθώς μετακινούμαστε χρονικά προς την Τετάρτη και Πέμπτη ενώ αναμένεται να διατηρηθούν μέχρι και την Παρασκευή όπου το θερμόμετρο θα αρχίσει να ανεβαίνει.

Δείτε αναλυτικά την πρόβλεψη του μετερεωλόγου Μανώλου Λέκκα

Μπορεί το Βαρομετρικό Χαμηλό να μεταβάλει διαρκώς την πορεία του και τα δυναμικά χαρακτηριστικά του, παρόλα αυτά διατηρεί  έως και επιβεβαιώνει πλέον την τάση του για εκδήλωση καιρικών φαινομένων  στην Κρήτη μας.  Συνοδευόμενο από ένα ψυχρό μέτωπο θα  ξεκινήσει από σήμερα το απόγευμα προς το βράδυ να επηρεάζει την Κρήτη από τα δυτικά – νοτιοδυτικά.

Εκτός από τις βροχές που αναμένεται να σημειωθούν κυρίως στα Δυτικά και τα Νότια τμήματα της Κρήτης  δεν αποκλείεται,  στην αρχική αυτή φάση εκδήλωσης των φαινομένων, να σημειωθούν πρόσκαιρα και τοπικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές του νησιού υπάρχουν βέβαια, αν και περιορισμένες, πιθανότητες  για βροχές σε τοπικό επίπεδο.

Την Τρίτη και την Τετάρτη, λόγω της αργής κίνησης του χαμηλού, αλλά και της αποκατάστασης της ψυχρής μάζας στην ανώτερη ατμόσφαιρα αναμένεται να εκδηλώνονται και πάλι βροχές κατά τόπους, με τις νότιες περιοχές να ευνοούνται περισσότερο λόγω και των Νοτιοδυτικών έως και Νότιων ανέμων. Από την Τρίτη μάλιστα αναμένεται και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας σε ολόκληρη την Κρήτη.

Από την Τετάρτη το Βράδυ και κυρίως την Πέμπτη, καθώς το Βαρομετρικό χαμηλό διέρχεται από τα νότια της Κρήτης  προς την Ανατολική Μεσόγειο,  αποκαθιστά σταδιακά ένα Ανατολικό έως Βορειοανατολικό ρεύμα το οποίο αναμένεται να εντείνει περισσότερο τις βροχές, ιδιαίτερα στα βόρεια τμήματα του νησιού.  Κατά τόπους μάλιστα οι βροχές αυτές θα είναι έντονες.

Με τα μέχρι τώρα στοιχεία των προγνωστικών μοντέλων οι βροχές θα διατηρηθούν κατά περιόδους μέχρι και την Παρασκευή το πρωί, οπότε και η απομάκρυνση του Χαμηλού ανατολικότερα θα έχει ως αποτέλεσμα την βελτίωση του καιρού και τη σταδιακή αύξηση της θερμοκρασίας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook