Ένα πολύ ιδιαίτερο φεστιβάλ σε Χανιά και Ηράκλειο, με θεατρικές και μουσικές παραστάσεις υψηλού καλλιτεχνικού διαμετρήματος ξεκινάει τον Νοέμβριο

Οι παραστάσεις οι οποίες έχουν προγραμματιστεί, κατά χρονολογική σειρά στο φεστιβάλ το οποίο αρχίζει την Κυριακή 5 Νοεμβρίου και θα περατωθεί την Τρίτη 28 Νοεμβρίου είναι:

Χανιά

ΚΥΡΙΑΚΗ 5 & ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, ΩΡΑ 21.00, ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ ΩΔΕΙΟ

«ΤΗ ΛΕΝΕ ΕΥΑ» Σκηνοθεσία/ Συγγραφή: Αντώνης Μποσκοΐτης, Τραγούδι: Τάνια Τσανακλίδου (Μουσική: Λένα Πλάτωνος, στίχοι: Ελένη Φωτάκη), Ηθοποιοί: Εύα Κουμαριανού, Αντώνης Μποσκοΐτης

ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, ΩΡΑ 21.00,  ΧΩΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΒΥΡΣΟΔΕΨΕΙΟ

«ΣΤΟ ΦΑΛΙΜΕΝΤΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ».  Μια παράσταση βασισμένη σε κείμενα μουσικές και τραγούδια του Νικόλα Άσιμου. Στον ρόλο του ΕΤΣΙ: Ο Λεωνίδας Κακούρης. Μαζί του, οι Mουσικοί: Βαγγέλης Καζαντζής, Δημήτρης Χατζηδημητρίου  και Διονύσης Μακρής. Συμμετέχει η Κατερίνα Μακαβού.

ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, ΩΡΑ 21.00, ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ ΩΔΕΙΟ

«FRIDA». Μια παράσταση με αφορμή τη διάσημη ζωγράφο Φρίντα Κάλο σε σκηνοθεσία Έλενας Βισέρη και Πέτρου Παπαζήση με την ηθοποιό Έλλη Χρονιάρη. 

ΤΡΙΤΗ 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, ΩΡΑ 21.00, ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ ΩΔΕΙΟ

«ΕΚΤΟΣ ΥΛΗΣ» του συγγραφέα Κώστα Λεϊμονή. Με τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση. Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Τάσος Κονταράτος, Μαγδαληνή Παλιούρα, Δημήτρης Κακαβούλας.

Τιμές εισιτηρίων: Για το σύνολο των παραστάσεων, 13 € γενική είσοδος & 10 € μειωμένο (φοιτητικό, ανέργων) / ανά παράσταση
Προπώληση εισιτηρίων: Γραμματεία Βενιζέλειου Ωδείου

Για την παράσταση «Στο Φαλιμέντο του κόσμου» τα εισιτήρια θα διατεθούν απευθείας στην είσοδο του «Βυρσοδεψείου» την  ημέρα της παράστασης, γι’ αυτό σας παρακαλούμε για την έγκαιρη προσέλευσή σας στο χώρο.       

Πληροφορίες – Κρατήσεις: Αρβανιτίδου Χρύσα, 2310257218, 6986713300

Φεστιβάλ Ηρακλείου

Το 3ο Φεστιβάλ Πολιτισμού «Αντώνης Καρακωνσταντάκης» στο Ηράκλειο με τίτλο «Τα φώτα ανάβουν στη σκηνή» είναι γεγονός. Μια διοργάνωση που ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2016 και ένα χρόνο μετά έχει εξελιχθεί σ ένα από τα πιο σημαντικά πολιτιστικά γεγονότα του Ηρακλείου, μιας πόλης με «βαριά» πολιτιστική ταυτότητα και καλλιτεχνική παιδεία, στοιχεία που αυτονόητα δίνουν αξία σε αυτή την καταξίωση της προσπάθειας.

Από την Κυριακή 19 Νοεμβρίου λοιπόν, έως και την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017, στο θέατρο «ΑΣΤΟΡΙΑ» θα παρουσιαστούν:

«ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΝΟΣ ΤΡΕΛΟΥ», το εμβληματικό έργο  του Νικολάι Γκόγκολ σε σκηνοθεσία και ερμηνεία του Σωτήρη Χατζάκη.
Κυριακή 19 Νοεμβρίου

«Ο ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΑΙΝΑΣ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ» και διαβάζει μερικά από τα αριστουργηματικά του διηγήματα με την συνοδεία των μουσικών και ψαλτάδων Κώστα Κωνσταντάτου και Ουρανίας Πάτζιου.

Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 

« ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΑΓΑΓΕΤΕ ΕΝΑΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ», του  Armando Nascimento Rosa, σε σκηνοθεσία του Κώστα Αρζόγλου και πρωταγωνιστές τους Κώστα Αρζόγλου, την Στέλλα Παπαδημητρίου, τον Χρήστο Ευθυμίου και τον Χάρη Μαυρουδή.

Τετάρτη 22 & Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 

«STRASS», η μουσικοθεατρική παράσταση του Αλέξανδρου Ρήγα, με πρωταγωνιστές την Τάνια Τρύπη και τον Αλέξανδρο Ρήγα.  Παρασκευή 24 Νοεμβρίου.

«ΣΤΟ ΦΑΛΙΜΕΝΤΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ», ένα  αφιέρωμα στον Νικόλα Άσιμο. 4 μουσικοί και ένας ηθοποιός σας καλούν να θυμηθείτε ή και να γνωρίσετε τον κόσμο αυτού του τόσο «ξεχωριστού» καλλιτέχνη μέσα από κείμενα του Νικόλα, επιλογή από τα πιο αγαπημένα του τραγούδια και προβολή οπτικοακουστικού υλικού. Στον ρόλο του «Έτσι», ο Λεωνίδας Κακούρης. Μαζί του, οι μουσικοί Βαγγέλης Καζαντζής, Δημήτρης Χατζηδημητρίου, Διονύσης Μακρής. Συμμετέχει η Κατερίνα Μακαβού.

Σάββατο 25 Νοεμβρίου.

«ΕΚΤΟΣ ΥΛΗΣ», του Κώστα Λεϊμονή, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαίδου, με τους Γεράσιμο Σκιαδαρέση, Κωνσταντίνο Μουταφτσή και τον Τάσο Κονταράτο.

Δευτέρα 27 Νοεμβρίου.

«FRIDA». Μια παράσταση με αφορμή τη ζωή της Φρίντα Κάλο, σε  σκηνοθεσία Έλενας Βισέρη και Πέτρου Παπαζήση με την Ελλη Χρονιάρη στον ρόλο της Φρίντα. Τρίτη 28 Νοεμβρίου.

«Ο ΓΚΑΤΣΟΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ». Η μουσικοθεατρική παράσταση που έγινε sold out όπου και αν παρουσιάστηκε, μεταξύ των οποίων και το Ηρώδειο, για μια και μοναδική βραδιά την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017.

Ο Μανώλης Μητσιάς και η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη θα μας ξεναγήσουν στον κήπο της έμπνευσης του ποιητή της «Αμοργού» με τραγούδια και ποιήματα και κείμενα σε επιμέλεια Αγαθής Δημητρούκα. Τους δύο καλλιτέχνες θα πλαισιώσουν οι μουσικοί: Αχιλλέας Wastor (πιάνο), Ηρακλής Ζάκκας (μαντολίνο-μπουζούκι).

Το εισιτήριο των παραστάσεων τιμάται στα 13€ γενική είσοδος και 10€ το μειωμένο(άνεργοι-φοιτητές) / ανά παράσταση, εκτός από την παράσταση-συναυλία «Ο ΓΚΑΤΣΟΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ» που το εισιτήριο τιμάται στα 15€ γενική είσοδος και 13€ μειωμένο (φοιτητικό, ανέργων) αντίστοιχα. 

Η προπώληση των εισιτηρίων από το ταμείο του θεάτρου ΑΣΤΟΡΙΑ θα ξεκινήσει σύντομα.

Πληροφορίες – Κρατήσεις: Αρβανιτίδου Χρύσα, 2310257218, Άσπα Δαϊνά 6934115555

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook