Για 10 ημέρες η καρδιά της Κρήτης θα χτυπά κινηματογραφικά στα Χανιά

Με την νέα ταινία του Παντελή Βούλγαρη «Το τελευταίο σημείωμα» αρχίζει την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου, το 5ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων / Chania Film Festival  που θα πραγματοποιηθεί έως 4 Νοεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Στην έναρξη του φεστιβάλ θα είναι παρών ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, θεσμικοί εκπρόσωποι, φορείς του πολιτισμού, ο σκηνοθέτης της ταινίας «Το τελευταίο σημείωμα» Παντελής Βούλγαρης η σεναριογράφος Ιωάννα Καρυστιάνη, και δεκάδες ηθοποιοί. 

“Οι συγκεκριμένες δράσεις αποτελούν το κορυφαίο πολιτιστικό και κοινωνικό γεγονός που διοργανώνεται στον τόπο μας, κάνοντάς μας κοινωνούς των ερεθισμάτων που δέχονται οι σύγχρονοι δημιουργοί και μετουσίωσης αυτων σε τέχνη….Για ένα δεκαήμερο τα Χανι΄αμας μετατρέποται σε ένα τόπο γιορτής πολιτισμού” είπε ο Αντιπεριφερειάρχης και πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης.

“Πρόκειται για έναν θεσμό που έχει καταξιωθεί στην συνείδηση όλων μας καθώς στο πλαίοσιό του προάγονται τα θέματα οπτικοακουστικής παιδείας στον τόπο μας” ανέφερε ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, ο οποίος αναφέρθηκε και στον θάνατο του κινηματογραφιστή Γουόλτερ Λάσαλι.

“Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων είναι ένας θεσμός δημιουργικός, παρεμβατικός, που φιλοδοξεί να φιλοξενήσει ότι καλύτερο απο τον χώρο του κινηματογράφου στον τόπο μας”, είπε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης.

“Σκοπός του Πνευματικού Κέντρου Χανίων είναι η ανάπτυξη του πολιτιστικού έργου, η ανάδειξη του πολιτισμού και η γνωριμία με τις σύγχρονες καλλιτεχνικές δημιουργίες” ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας του Πνευματικού Κέντρου Χανίων Μανώλης Κελαιδής.

 

Περισσότερες από 150 ταινίες που καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος περιεχομένου, αλλά και κινηματογραφικής τέχνης συγκροτούν το φετινό πρόγραμμα. 

Μυθοπλασία και ντοκιμαντέρ, μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες και σημαντικός αριθμός από animation εντάσσονται σ’ αυτό. Επίσης ειδικές προβολές, αφιερώματα, και ένας πλούσιος κατάλογος ταινιών και εργαστηρίων για σχολεία, στο πλαίσιο της δράσης cineΜαθήματα.  

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook