Όλα μπαίνουν στο δρόμο τους, για το έργο της επέκτασης της ψυχιατρικής πτέρυγας ,στο νοσοκομείο Χανίων, μέσα από το κληροδότημα «Μαλινάκη».

Όπως γνωστοποίησε στη σημερινή συνέντευξη τύπου ο διοικητής του νοσοκομείου Μηνάς Βουλγαρίδης, με νομοθετική ρύθμιση στο επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να ξεμπλοκάρει το κληροδότημα Μαλινάκη

“Έκλεισε ένα κεφάλαιο και ανοίγει το δεύτερο και σημαντικότερο της υλοποίησης του έργου, του κληροδοτήματος Μαλινάκη.Αυτή την στιγμή βρίσκεται στα χέρια του κ.Μπαλωμενάκη το τελικό κείμενο της σύμβασης πού καθορίζει τον τρόπο λειτουργίας του διαγωνισμού.”
Ο διαγωνισμός σύμφωνα με τον κ.Βουλγαρίδη θα επιταχύνει την υλοποίηση αυτού του έργου ξεπερνώντας ορισμένες γραφειοκρατικές δυσκολίες που υπάρχουν σε τέτοιους είδους έργα.

“Ο διαγωνισμός θα θεσμοθετηθεί, θα νομοθετηθεί και θα δημοσιευτεί στην εφημερίδα της Κυβέρνησης με το τελικό σχέδιο της σύμβασης ανάμεσα στο υπουργείο υγείας, το Γ.Ν Χανίων, και του κληροδοτήματος «Μαλινάκη».

Συνολικά το κληροδότημα «Μαλινάκη», αγγίζει την αξία των 5 εκατ. ευρώ. Τα χρήματα που θα περισσέψουν από την ανέγερση της νέας πτέρυγας θα διατεθούν για τα λειτουργικά έξοδα, όπως προβλέπει άλλωστε το κληροδότημα.

«Θα είναι μια ψυχιατρική πτέρυγα – πρότυπο για ολόκληρη την Ελλάδα» δήλωσε ο Μηνάς Βουλγαρίδης, καλύπτοντας εξ ’ολοκλήρου τις ανάγκες της κοινωνίας.

Ο διαγωνισμός αναμένεται να υλοποιηθεί μέσα στο 2017.

Από την πλευρά του ο βουλευτής Χανίων,κ.Μπαλωμενακης,δηλώνει εξίσου αισιόδοξος για την συνολική αξιοποίηση της περιουσίας και να προχωρήσει έτσι η επέκταση της νέας πτέρυγας.

Η λύση που δόθηκε για την προώθηση της αξιοποίησης της κλρονομίας Μαλινάκη είναι ένα καλό δείγμα του, ότι όταν η δημόσια διοίκηση αντιμετωπίζει τα περίπλοκα ζητήματα της καθημερινοτητας με τόλμη, πρακτικό πνεύμα, στα πλαίσια της νομοθεσίας, αλλα κυρίως με πολιτική βούληση προώθησης τους, λύσεις υπάρχουν και είναι απλές.

Με την προωθούμενη λύση το έργο της κατασκευής νέας πτέρυγας θα επιταχυνθεί κατά πολύ. Πράγμα που θα ανοίξει το δρόμο
για τη συνολική αξιοποίησή της περιουσίας, πάντοτε στο πνεύμα του διαθέτη.

Επισημαίνω την ευτυχή κατάληξη, που είναι προιόν υπεύθυνης και επίμονης δουλειας των μελών της επιτροπής διαχείρησης του κληροδοτήματος και της τεχνικής υπηρεσίας του νοσοκομείου ως εξαιρεση στο γενικό τοπίο της δημόσιας διοίκησης .

Στόχος εθνικής εμβελειας θα πρέπει να είναι για όλους μας ένα τέτοιο επίπεδο αποτελεσματικής συνεργασιας να γινει ο κανόνας και όχι η εξαίρεση στη χώρα μας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook