Την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου από  ιδιωτικούς υπαλλήλους, συνταξιούχος, επιτροπή ειρήνης και σπουδαστές

Με αφορμή την πρόσφατη συνάντηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και τις αναφορές για τις βάσεις στο Ακρωτήρι Χανίων, σωματεία και φορείς διοργανώνουν συλλαλητήριο κατά των βάσεων το απόγευμα της Πέμπτης 26 Οκτωβρίου, στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς στα Χανιά.

Την κινητοποίηση διοργανώνουν το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν.Χανίων, η Επιτροπή Ειρήνης ν.Χανίων, ο σύλλογος συνταξιούχων ΙΚΑ, η γραμματεία Χανίων του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών και άλλοι φορείς.

Η ανακοίνωση – κάλεσμα του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων:

«Το σωματείο μας καταγγέλλει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με αφορμή την επίσκεψη και συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον αμερικανό πρόεδρο Ντ. Τράμπ που ως κύριο σκοπό είχε την περαιτέρω εμπλοκή της χώρας μας και ιδιαίτερα του νησιού μας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και τα επικίνδυνα παιχνίδια που παίζονται στην ευρύτερη περιοχή.  Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για εποικοδομητικές συνομιλίες και ισχυρίστηκε ότι η ελληνοαμερικανικές σχέσεις είναι στο καλύτερο επίπεδο από τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο χαρακτηρίζοντας μάλιστα τον πρόεδρο των ΗΠΑ ως «διαβολικά καλό…».

Οι δεσμεύσεις που ανέλαβε ο πρωθυπουργός στις επαφές με την κυβέρνηση Τραμπ και εκπροσώπους επιχειρηματικών ομίλων σηματοδοτούν εμπλοκή σε ακόμα μεγαλύτερους κινδύνους για το λαό. Οι «επενδύτικες ευκαιριες» και η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται θα πέσει πάνω στις πλατες του λαου….  στα συντρίμμια των εργατικών – λαϊκών δικαιωμάτων και στην εμπλοκή της Ελλάδας στα επικίνδυνα ενεργειακά σχέδια στην περιοχή.

Η σημερινή κυβέρνηση, συνεχίζοντας την πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, δίνει «γην και ύδωρ» σε ΝΑΤΟ – ΗΠΑ κλείνοντας συμφωνίες δις. ευρώ πεσκέσι στην αμερικανική πολεμική βιομηχανία, δαπανά το 2% του ΑΕΠ της χώρας για ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς, διαθέτοντας  χρήματα  για τους  ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, την ίδια στιγμή ανανεώνει την παραχώρηση της βάσης της Σούδας στους Αμερικανούς, δίνοντάς τους το πάτημα που θέλουν για να αιματοκυλούν τους λαούς της περιοχής. Παραδίδουν λιμάνια, αεροδρόμια, τη γη, τον αέρα και το νερό της Ελλάδας στους δολοφόνους των λαών για να πηγαινοφέρνουν τους στρατούς τους και υπέγραψε με τις ΗΠΑ τώρα τη δημιουργία νέων βάσεων για το ΝΑΤΟ, επέκταση των παλιών και μάλιστα προετοιμασία για φύλαξη πυρηνικων στον Αραξο.

Οταν την ίδια στιγμή τσακίζουν μισθούς και μεροκάματα, πετσοκόβουν συντάξεις, επιβάλλουν βάρβαρους φόρους στο λαό, καταργούν συλλογικές συμβάσεις, ,  υποβαθμίζουν τον τομέας της υγείας και της παιδείας του λαού.

Συνάδελφοι, η υπόθεση του ξεριζώματος της Αμερικανονατοϊκής βάσης της Σούδας, της επιστροφής των Ελλήνων φαντάρων που βρίσκονται έξω απ’ τα σύνορα, είναι υπόθεση πρώτα και κύρια της εργατικής τάξης αλλά και των συμμάχων της, αυτοί μόνο μπορουν να φέρουν τα πάνω κάτω.

ΣΤΟΠ στα πυρηνικά σχέδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Έξω οι βάσεις και οι Αμερικανοί. Να τους εμποδίσουμε. Μπορούμε.
Το σωματείο μας καλεί τους συναδέλφους σε συλλαλητήριο την Πέμπτη 26/10 στις 7.00μμ στην πλατεία της Αγοράς.»

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook