Διαγωνισμό Μαθητικού ρεπορτάζ με θέμα “Τύπος, Παιδεία και Τοπική Κοινωνία” διοργανώνει η εφημερίδα “Χανιώτικα νέα” με αφορμή τη συμπλήρωση 50 ετών από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας τους.

Η θεματολογία των μαθητικών ρεπορτάζ μπορεί να αφορά τους μαθητές, την σχολική κοινότητα, την περιοχή τους ή την Παιδεία γενικότερα. Στον διαγωνισμό καλούνται να συμμετάσχουν δημοσιογραφικές ομάδες από τα Γυμνάσια και Λύκεια του Νομού Χανίων.

Όλα τα ρεπορτάζ θα δημοσιευθούν σε ειδικό ένθετο που θα κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο με τα “Χανιώτικα νέα” καθώς και στην ιστοσελίδα www.haniotika-nea.gr.

Στόχος του διαγωνισμού είναι η ανάδειξη της ανάγκης να δοθεί βήμα στους νέους πολίτες ώστε να ακουστούν οι προτάσεις και οι προβληματισμοί τους για το μέλλον των τοπικών κοινωνιών. Δίαυλο επικοινωνίας σε αυτή την προσπάθεια αποτελεί ο Περιφερειακός Τύπος, ως κοινωνός ιδεών και ως πεδίο διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων.

ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ

Τα τρία καλύτερα ρεπορτάζ που θα επιλεγούν από την κριτική επιτροπή του διαγωνισμού θα βραβευθούν σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Δεκέμβριου 2017. Λεπτομέρειες για την εκδήλωση θα ανακοινωθούν αργότερα.

• Η δημοσιογραφική ομάδα που θα κερδίσει το 1ο βραβείο θα λάβει 2000 ευρώ.
• Η δημοσιογραφική ομάδα που θα πάρει το 2ο βραβείο θα λάβει 1500 ευρώ.
• Η δημοσιογραφική ομάδα που θα κερδίσει το 3ο βραβείο θα λάβει 1000 ευρώ.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού οι δημοσιογραφικές ομάδες που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον μπορούν να λαμβάνουν τα “Χανιώτικα νέα” στην διεύθυνση του σχολείου τους, ώστε να μπορούν να παρακολουθούν τις εξελίξεις και την δημοσιογραφική γραφή. Επίσης, θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τα δημοσιογραφικά γραφεία των “Χανιώτικων νέων” και να ξεναγηθούν δωρεάν στο μοναδικό στην Ελλάδα Μουσείο Τυπογραφίας που έχει δημιουργήσει η εφημερίδα. Σε όλα τα σχολεία που συμμετέχουν στην δράση θα δοθεί το δίτομο έργο “Η εφημεριδογραφία στην Κρήτη: 1831- 1913” (εκδ. Μουσείο Τυπογραφίας) για την βιβλιοθήκη τους.

Η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού αποτελείται από τους:

•Παρασκευά Περάκη, διευθυντή της εφημερίδας Χανιώτικα νέα
•Δημήτρη Τσαλαπάτη, δημοσιογράφο, πρώην αντιπρόεδρο της ΕΣΗΕΑ
•Αντώνη Σκαμνάκη, επίκουρο καθηγητή δημοσιογραφίας ΑΠΘ, επιστημονικό σύμβουλο του Ινστιτούτου Επαρχιακού Τύπου
•Σταύρο Καλαϊτζόγλου, συνταξιούχο καθηγητή, αρθρογράφο

ΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Στον διαγωνισμό μαθητικής δημοσιογραφίας που προκηρύσσουν τα “Χανιώτικα νέα” καλούνται να συμμετάσχουν δημοσιογραφικές ομάδες από τα Γυμνάσια και Λύκεια του Νομού Χανίων.
Κάθε δημοσιογραφική ομάδα δεν θα πρέπει να ξεπερνά τους είκοσι μαθητές.
Τα κείμενα των ρεπορτάζ δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τις 700 λέξεις (με δύο φωτογραφίες) ή τις 400 λέξεις (με τέσσερις φωτογραφίες).
Τα ρεπορτάζ θα πρέπει να σταλούν σε ηλεκτρονική μορφή στο email [email protected] με θέμα ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ μέχρι την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017. Εκπρόθεσμες συμμετοχές δεν θα γίνονται δεκτές. Σε χωριστό έγγραφο θα πρέπει να αναφέρονται τα ονόματα των μαθητών και του επιβλέποντα καθηγητή καθώς και στοιχεία επικοινωνίας.
Για διεκρινήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα 2821051003 (εσωτ. 117) (Παρασκευάς Περάκης) και 6974020861 (Έλια Κουμή).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook