Ο παιδοκτόνος Γιώργος Μεταξάκης που έπνιξε τα τρία του παιδιά στον Αλμυρό ποταμό του Ηρακλείου το φθινόπωρο του 1999 επιθυμεί να πάρει άδεια από το ψυχιατρείο του Κορυδαλλού όπου κρατείται.

Σύμφωνα με την εφημερίδα \”Πατρίς\”  ο παιδοκτόνος έχει ήδη  υποβάλει αιτήματα προς το συμβούλιο του ιδρύματος , τα οποία μέχρι στιγμής έχουν απορριφθεί.

Η τελευταία αίτησή του για τη χορήγηση οχταήμερης άδειας ήταν τον περασμένο Ιούνιο.

Ο Μεταξάκης εργάζεται στα μαγειρεία του ψυχιατρείου ως μάγειρας, ενώ το κελί όπου κρατείται το μοιράζεται με έναν ακόμη κρατούμενο ο οποίος έχει διαπράξει το ίδιο αδίκημα.

Η στυγερή δολοφονία

Η στυγερή δολοφονία των τριών παιδιών από τον ίδιο τους τον πατέρα, συγκαταλέγεται στα εγκλήματα πάθους καθώς ο Μεταξάκης  έπνιξε, όπως είχε πει τα παιδιά του στον Αλμυρό για να εκδικηθεί τη γυναίκα του.

«Αγαπάω τα παιδιά μου. Αλλά εσύ μου τα στερείς. Εσύ φταις για όλα. Οταν πεθάνω, να με θάψετε μαζί τους…», έγραφε στο ημερολόγιο του.

Τα παιδιά τα ανέσυραν οι δύτες και μας τα παρέδωσαν μέχρι να έρθει ο ιατροδικαστής. Τα «αγγελούδια» αυτά επειδή έπεσαν στα παγωμένα νερά, ότι υπήρχε επάνω τους έμεινε παγωμένο.

Όπως είχε δηλώσει συγκλονισμένος στην «Πατρίς», 11 χρόνια μετά τη δολοφονία, ο κ. Κοκοτσάκης που πήρε μέρος στην επιχείρηση ανάσυρσης των παιδιών από τον ποταμό.

Όταν με τον ήλιο ζεστάθηκαν, φάνηκαν πολλά πράγματα. Φάνηκαν τα συναισθήματα στα πρόσωπά τους. Αυτό ήταν που με συγκλόνισε. Είδα το δάκρυ ενός παιδιού που έκλαιγε αλλά το δάκρυ αυτό είχε παγώσει. Όταν ζεστάθηκε το δάκρυ αυτό έτρεξε στο πρόσωπό του».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook