Ένας ηρωϊκός μπαμπάς από την Αυστραλία κατάφερε να σώσει την κόρη του από τα “σαγόνια του καρχαρία” χάρη στη ψύχραιμη αντίδρασή του

Σε οικογενειακή τραγωδία παραλίγο να εξελιχθεί η εκδρομή μιας οικογένειας στην Αυστραλία, όταν τεράστιος λευκός καρχαρίας επιτέθηκε σε 15χρονη που έκανε καγιάκ μπροστά στα μάτια του έντρομου πατέρα της.

Ο μήκους 5 μέτρων λευκός καρχαρίας αναποδογύρισε με ευκολία το καγιάκ της 15χρονης Σάρα Γουίλιαμς πετώντας τη στο νερό. Ο πατέρας της, Κρις, που βρισκόταν σε παρακείμενο σκάφος μαζί με το γιο του, παρακολουθούσε τις αγωνιώδεις προσπάθειες της κόρης του να ανέβει ξανά στο καγιάκ που είχε ήδη υποστεί σοβαρές ζημιές, ενώ ο καρχαρίας επέστρεφε προς το μέρος της όλο και πιο απειλητικός.

Οπως είπε ο ίδιος, ήταν σαν να… ζεις “τα σαγόνια του καρχαρία”, ενώ οι κραυγές αγωνίας της κόρης του ήταν ανατριχιαστικές. Η αντίδρασή του ωστόσο ήταν ασραπιαία. Έβαλε μπρος τον σκάφος του για να πλησιάσει την κόρη του και για καλή του τύχη η μηχανή πήρε αμέσως εμπρος. Όπως υπογράμμισε αν αργούσε δέκα δευτερόλεπτα παραπάνω, η κόρη του θα ήταν τώρα νεκρή.

Ο… ηρωϊκός μπαμπάς ήταν πάντως αποφασισμένος να μην αφήσει τον καρχαρία να απειλήσει κανένα μέλος της οικογένειάς του. Αφού ανέβασε την 15χρονη στο σκάφος του, απασχόλησε τον καρχαρία για περισσότερο από ένα τέταρτο έως ότου προλάβουν να βγουν στη στεριά με ασφάλεια και η σύζυγός του και μια φίλη τους που επίσης έκαναν καγιάκ λίγο πιο μακριά.

Το κορίτσι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ότι είχε μόνο μερικές γρατουνιές και μώλωπες, ενώ πιο σοβαρά “τραυματισμένο” ήταν το καγιάκ της αφού τα σημάδια από τα δόντια του καρχαρία προκάλεσαν σημαντικές ζημιές.

Πάντως η οικογένεια δήλωσε ότι δεν πρόκειται ποτέ να επιστρέψει στην περιοχή αυτή για διακοπές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook