Συνολικά επτά χιλιάδες άνθρωποι, εξαρτημένοι από ουσίες,  είναι εγγεγραμμένοι στις λίστες ντροπής του ΟΚΑΝΑ, περιμένοντας την ένταξή τους σε πρόγραμμα χορήγησης υποκατάστατων για την απεξάρτησή τους.

Στα νοσοκομεία όπου πλέον θα λειτουργούν μικρές μονάδες χορήγησης του υποκατάστατου βουπρενοφρίνη προχωρούν οι διαδικασίες για τη διαρρύθμιση των χώρων που έχουν παραχωρήσει για το σκοπό αυτό οι διοικήσεις των ιδρυμάτων, ωστόσο άγνωστο παραμένει πως θα στελεχωθούν οι μονάδες.

Στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, έχει ληφθεί απόφαση από το Δ.Σ., παραχώρησης του παλιού παιδικού σταθμού στο οποίο όμως ακόμη φιλοξενούνται τμήματα του ιδρύματος.

Σύμφωνα με τον Διοικητή Γιώργο Μοσχοβάκη οι εργασίες διαμόρφωσης του χώρου θα ξεκινήσουν περί τα μέσα Σεπτέμβρη, οπότε και εκτιμάται πως θα μεταφερθούν στη νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου το ανοσολογικό ιατρείο, το ιατρείο ΩΡΛ και τα τακτικά ιατρεία του Παιδιατρικού που αυτή τη στιγμή στεγάζονται στο κτήριο του πρώην παιδικού σταθμού.

Οι εργασίες θα διαρκέσουν περίπου ένα με ενάμισι μήνα, σύμφωνα με την εκτίμηση του ίδιου, και έτσι μέχρι το τέλος του χρόνου  και εφόσον ξεκαθαρίσει το θέμα με το προσωπικό θα είναι έτοιμη η μονάδα να λειτουργήσει.

Πάντως όπως είπε ο ίδιος στην Κρητική Επιθεώρηση δεν έχει ενημερωθεί από το υπουργείο σχετικά με το προσωπικό ούτε έχει ενημέρωση επίσημη για ενδεχόμενη απασχόληση εργαζόμενων του νοσοκομείου στη μονάδα.

Αν τεθεί τέτοιο θέμα πάντως από το υπουργείο, είναι προφανές πως θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να προσφέρουν υπηρεσίες εργαζόμενοι του νοσοκομείου στη μονάδα, δεδομένων των σημαντικών ελλείψεων που υπάρχουν στο ίδρυμα που δύσκολα ανταποκρίνεται στις δικές του ανάγκες.

goodnet.gr

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook