Συλλαλητήριο πραγματοποιεί την Πέμπτη 26 Οκτώβρη το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηρακλείου, στις 19.00 το απόγευμα στην πλατεία Ελευθερίας.

Το Συνδικάτο, με αφορμή το εργατικό δυστύχημα που κόστισε τη ζωή ενός εργάτη στον Άγιο Νικόλαο καταγγέλλει τις συνθήκες εργασίες στα εργοτάξια αλλά και την κυβέρνηση που όπως λένε έχει μετατρέψει του χώρους δουλειάς σε “σφαγείο”

Μάλιστα, στην ανακοίνωση τονίζει ότι υπήρξε ένα ακόμα εργατικό ατύχημα, αυτή τη φορά στο Ηράκλειο, όταν ένας οικοδόμος έπεσε από σκαλωσιά ενώ εργαζόταν ακόμα στις 17.00.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Συνδικάτου:

“Με αίμα ποτίζουν οι εργάτες τη «δίκαιη ανάπτυξη»
 
Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου καταγγέλλει την κυβέρνηση, που ουσιαστικά έχει μετατρέψει τους χώρους δουλειάς σε σφαγείο, κάνοντας πλάτες στους μεγαλοεργολάβους και τις κατασκευαστικές εταιρίες που μπροστά στο κυνήγι του κέρδους θυσιάζουν ζωές εργατών. 

Δεν είναι τυχαίες οι «δολοφονίες» συναδέλφων, όταν με τις πλάτες της κυβέρνησης δουλεύουν οι οικοδόμοι 12ωρα και 14ωρα χωρίς καθόλου μέτρα ασφαλείας. Παρά τη μεγάλη ανεργία που έχει ο κλάδος τα ατυχήματα και τα δυστυχήματα παραμένουν σε μεγάλα επίπεδα.  Οι τρεις συνάδελφοι, που σήμερα είχαν το σοβαρό ατύχημα στο έργο του βιολογικού καθαρισμού στον Άγιο Νικόλαο είναι μέλη του Συνδικάτου Οικοδόμων  Ηρακλείου.  

Εκτός όμως από αυτό το ατύχημα, άλλο ένα ατύχημα σημειώθηκε σήμερα στο Ηράκλειο όταν συνάδελφος μας έπεσε από σκαλωσιά, καθώς εργαζόταν παρανόμως στις 5 το απόγευμα. 

Όλα αυτά τα ατυχήματα δεν είναι αποτέλεσμα της «κακιάς ώρας», αλλά της εντατικοποίησης της δουλειάς από την εργοδοσία και της έλλειψης μέτρων προστασίας για τη ζωή και την υγεία των εργατών στα εργοτάξια. Βάζουν τους εργάτες να δουλεύουν σε χώρους που δεν προστατεύονται είτε για να μειώνουν το κόστος είτε για να μην καθυστερεί η δουλειά.  Οι ζωές μας δεν είναι για πέταμα! Απαιτούμε εδώ και τώρα, από την κυβέρνηση και από όλους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πλήρη ασφάλεια και προστασία των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.
Καλούμε τους συναδέλφους να μην υποκύπτουν σε πιέσεις και εκβιασμούς της εργοδοσίας. Να παλέψουν μαζί με το Συνδικάτο, ώστε συλλογικά και οργανωμένα να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματά μας, εντάσσοντάς τα στην πάλη μας απέναντι σ’ αυτή την πολιτική που τους εργάτες τους υπολογίζει μόνο όταν βγάζουν κέρδη για τον εργοδότη και προτάσσοντας τον αγώνα για την κάλυψη των αναγκών μας. 

Παίρνουμε όλοι μέρος στις μαζικές διαδικασίες του Συνδικάτου με πρώτο αγωνιστικό ραντεβού το συλλαλητήριο την Πέμπτη 26 Οκτώβρη και ώρα 7μμ στην πλατεία Ελευθερίας, ώστε να δούμε πώς καλύτερα θα οργανώσουμε την πάλη μας και για αυτά τα ζητήματα.
Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι κυβέρνηση και εργοδοσία θα μας βρουν μπροστά τους. Έχουμε «πόλεμο» 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook