Παραμένει σε ισχύ η εκδοχή της προμήθειας φυσικού αερίου με προορισμό την Ελλάδα είπε ο Αλεξάντρ Νόβακ και πρόσθεσε ότι η Gazprom έχει υπογράψει τους οδικούς χάρτες με τα αρμόδια υπουργεία της Βουλγαρίας, της Ουγγαρίας και της Σερβία

Η εκδοχή της κατασκευής της δεύτερης γραμμής του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream παραμένει σε ισχύ, δήλωσε σε συνέντευξη του στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Αλεξάντρ Νόβακ.
 
Η Gazprom έχει υπογράψει τους οδικούς χάρτες με τα αρμόδια υπουργεία της Βουλγαρίας, της Ουγγαρίας και της Σερβίας που αφορούν την ανάπτυξη των εθνικών αγωγών μεταφοράς φυσικού αερίου, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας. Παράλληλα προσέθεσε ότι «παραμένει σε ισχύ η εκδοχή της προμήθειας φυσικού αερίου με προορισμό την Ελλάδα και περαιτέρω μέσω του υπό κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου Poseidon στην αγορά της Ιταλίας».
 
Ο Αλεξάντρ Νόβακ ανάφερε επίσης ότι μέχρι στιγμής έχουν κατασκευαστεί 370 χιλιόμετρα του αγωγού Turkish Stream, προσθέτοντας ότι σύντομα θα υπογραφεί συμφωνία για την έναρξη της κατασκευής του χερσαίου τμήματος του αγωγού. Η κατασκευή του αγωγού αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2019.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook