Έφυγε σε ηλικία 98 ετών, ο Νεοζηλανδός Αρχιστράτηγος W.B. “Σάντυ” Τόμας (29 Ιουνίου 1919 – 22 Οκτωβρίου 2017), o οποίος έγραψε μία από τις συναρπαστικότερες σελίδες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Στη συλλυπητήρια επιστολή, που έστειλε σήμερα στην οικογένεια του εκλιπόντος, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κ. Απόστολος Βουλγαράκης,
αναφέρει τα εξής:

«Ο Αντιστράτηγος Walter Babington “Sandy” Thomas είναι γνωστός για τον ηρωισμό του κατά τη διάρκεια της Μάχης της Κρήτης. Το 2011 παραβρέθηκε στις Εκδηλώσεις για τη Μάχη στα Χανιά και είχαμε την τιμή και την χαρά να ακούσουμε από τον ίδιο, κατά τη διάρκεια της Τελετής στο Γαλατά, τις αναμνήσεις του από τον τόπο που αγωνίστηκε. Εκεί, μετά από 70 χρόνια, συναντήθηκε πάλι με την Αγγελική Γερογιάννη, τη μόνη που ζούσε από τα τρία κορίτσια, τα οποία φρόντιζαν τις πληγές των ΝεοΖηλανδών στρατιωτών στη Μάχη του Γαλατά.

Ο κρητικός λαός δεν θα ξεχάσει ποτέ τη γενναιότητά του και τις ηρωικές του πράξεις. Ο κρητικός λαός θα του είναι αιωνίως ευγνώμων. Θα ζει πάντα στις καρδιές μας.

Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook