Με μία ιστορική απόφαση που «σπάει» μία παράδοση δεκαετιών, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αποφάσισε να μη συμμετέχει ο δήμος με περίπτερο στη ΔΕΘ.

Ο κ. Μπουτάρης θεωρεί ότι η προβολή των δραστηριοτήτων του δήμου στη ΔΕΘ είναι άνευ νοήματος, καθώς οι πολίτες της συμπρωτεύουσας γνωρίζουν πολύ καλά τι κάνει και τι δεν κάνει η αυτοδιοίκηση.

Επίσης, σε μία εποχή ύφεσης και δεδομένου των οικονομικών προβλημάτων, δεν υπάρχει η «πολυτέλεια» να γίνονται οι δαπάνες για ενοικίαση περιπτέρου. Πρόκειται για μία σπατάλη άνευ λόγου, είπε χαρακτηριστικά.

Διαχρονικά, τα μεγάλα περίπτερα της έκθεσης ανήκουν σε υπουργεία, οργανισμούς του δημοσίου και ΔΕΚΟ.

Η πρωτοβουλία του δημάρχου, όπως δημοσιεύει το newsbeast.gr, έρχεται σε μία εποχή έντονου προβληματισμού τόσο για την χρησιμότητα της Έκθεσης όσο και για την παρουσία της κυβέρνησης, των κομμάτων και των φορέων, που εδώ και δέκα χρόνια «μαγνητίζει» κάθε κοινωνική ομάδα που αντιδρά στα κυβερνητικά μέτρα.

Μάλιστα, οι πορείες διαμαρτυρίας, η απαγόρευση της στάθμευσης και της κυκλοφορίας οχημάτων το πρώτο Σαββατοκύριακο κάθε Γενικής Έκθεσης και συχνά τα επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας, αποθαρρύνουν τους πλέον άμεσα ενδιαφερόμενους, δηλαδή τους ντόπιους από κάθε σκέψη επίσκεψης και συμμετοχής στη ΔΕΘ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook