Πρεμιέρα σήμερα για το 5ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου στα Χανιά με την ταινία του Παντελή Βούλγαρη «Το τελευταίο σημείωμα»

Σε μια κατάμεστο από κόσμο αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου Χανίων, έγινε σήμερα η πρεμιέρα της ταινίας του Παντελή Βούλγαρη «Το τελευταίο σημείωμα», η οποία άνοιξε και το 5ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων.

Η πρεμιέρα έγινε παρουσία των συντελεστών με το κοινό να καταχειροκροτεί τόσο τον σκηνοθέτη, Παντελή Βούλγαρη, όσο και τη σεναριογράφο, Ιωάννα Καρυστιάνη, τους πρωταγωνιστές και τους ηθοποιοί που έδωσαν το παρών”.

Στην έναρξη μίλησε ο ίδιος ο σκηνοθέτης, Παντελής Βούλγαρης αλλά και ο παραγωγός της ταινίας, Γιάννης Ιακωβίδης, υπογραμμίζοντας και οι δυο πόσο σημαντική ήταν η στήριξη που δέχτηκαν από όλους, ακόμα και από απλούς πολίτες και εργάτες που αγκάλιασαν τα γυρίσματα και πρόσφεραν αφιλοκερδώς τη βοήθειά τους.

 
 
 

 

Την πρεμιέρα του φεστιβάλ χαιρέτησαν και ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης και ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας. 

 

Στην ταινία ο Βούλγαρης καταπιάνεται με μια από τις πιο γνωστές σελίδες της πρόσφατης ελληνικής ιστορίας, την εκτέλεση από τους Γερμανούς κατακτητές 200 αγωνιστών την 1η Μαΐου 1944 στην Καισαριανή, ως αντίποινα για τη δράση της ελληνικής αντίστασης.

Ο Παντελής Βούλγαρης, με την Ιωάννα Καρυστιάνη («Μικρά Αγγλία», «Νύφες») να υπογράφει το σενάριο, μας μεταφέρουν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Χαϊδαρίου το διάστημα πριν την Πρωτομαγιά του ’44, και μας γνωρίζουν τους ανθρώπους πίσω από τα τραγικά γεγονότα.

Κεντρικό πρόσωπο της ιστορίας ο 34χρονος Ναπολέων Σουκατζίδης, Κρητικός μικρασιατικής καταγωγής, αγωνιστής του λαϊκού κινήματος και κρατούμενος σε εξορίες και φυλακές από το 1936. 

Στο «Τελευταίο Σημείωμα» πρωταγωνιστούν ο Ανδρέας Κωνσταντίνου («Ουζερί Τσιτσάνης», «Μικρά Αγγλία»), στο ρόλο του Ναπολέων Σουκατζίδη, ο Γερμανός ηθοποιός Αντρέ Χένικε («Μια Επικίνδυνη Μέθοδος», «Pandorum», «Η Πτώση») ως ο Καρλ Φίσερ και η ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός Μελία Κράιλινγκ («Tyrant», «The Borgias») ως η Χαρά Λιουδάκη. Μαζί τους ένα σπουδαίο καστ αναγνωρισμένων και νέων ηθοποιών.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook