Αλλαγές στις αποκρατικοποιήσεις και στο φορολογικό σύστημα (και … στο βάθος νέοι φόροι) φαίνεται ότι θα είναι το μενού των συζητήσεων που θα έχουν σε λίγες ώρες τα κορυφαία στελέχη της τρόικας  με τον υπουργό των Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο. Υπό τις παρούσες συνθήκες έτσι όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί, η Ελλάδα δεν μπορεί να προχωρήσει σε αποκρατικοποιήσεις κάποιων εισηγμένων εταιριών, όπως για παράδειγμα το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, καθώς οι αποτιμήσεις τους είναι πλέον σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα. Για αυτό τον λόγο ήδη έχει επιλέγει να πωληθεί κυρίως ακίνητη περιουσία και κάποιες εισηγμένες στο ΧΑ ώριμες προς αποκρατικοποίηση επιχειρήσεις όπως είναι τα ΕΛΠΕ.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος σύμφωνα με το PROTO THEMA, θα συζητήσει επίσης με την τρόικα:

 – Την περικοπή των περίπου 980 φοροαπαλλαγών που ισχύουν σήμερα

– Την τόνωση των εσόδων παρά την ύφεση η οποία βρίσκεται ήδη πέριξ του 7%

και

– Το επείγον της εκταμίευσης της επόμενης δόσης των 8 δισ. ευρώ, την οποία η

Ελλάδα θα πρέπει να λάβει έως τα μέσα Σεπτεμβρίου. Σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις από τα 3 δισ. ευρώ που έχουν απομείνει στα ταμεία των τραπεζών.

Κορυφαία πηγή που βρίσκεται κοντά στο αντιπρόεδρο  της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο έλεγε στο protothema.gr ότι η δόση εκτός απρόοπτου θα εκταμιευθεί έως τις 20 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook