Σε κλίμα βαθιάς θλίψης, συγκίνησης αλλά και ευγνωμοσύνης για την αγάπη του στα Χανιά, την πόλη που επέλεξε να ζήσει και να πεθάνει, πραγματοποιήθηκε σήμερα η κηδεία του Γούολτερ Λάσελι, του βραβευμένου με όσκαρ φωτογραφίας για την ταινία “Αλέξης Ζορμπάς”, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα το πρωί.

Στο καθολικό νεκροταφείο, στον χώρο του φράγκικου, αγαπημένοι φίλοι είπαν το τελευταίο αντίο στον Γούολτερ και παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, πλήθος κόσμου από τα Χανιά, τον συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία, στην “αγκαλιά” της χανιώτικης γης που αγάπησε.

Το παρών στην τελετή έδωσε και ο δήμαρχος Χανίων, κ.Τάσος Βάμβουκας. Ο φωτογράφος των Χανίων, γνωστός ως foto mpouzis, σε ένα συγκινητικό αποχαιρετιστήριο μήνυμά του έγραψε:

Καλό ταξίδι Γουόλτερ….. Τις τελευταίες σου φωτογραφίες τις τραβήξαμε σήμερα στην τελευταια σου κατοικία, για να σου πούμε το «τελευταίο αντίο»εδώ στα Χανιά που τόσο αγάπησες, αν και στην Αγγλία το σπίτι σου ήταν ένα Κάστρο που πολλοί θα το ζήλευαν προτίμησες το τόπο που αγάπησες και τόσο ανέδειξες. Για σου ΜΕΓΑ Zorba the Εnglish. Ήσουν πνεύμα ελεύθερο, ασυμβίβαστος, διακριτικός και φαινόμενο, κάθε του φράση ήταν ρητό που μου έχουν μείνει πολλά. Θάφτικες με λίγα άτομα. (20 περίπου) όπως πάντα ήθελες Γουόλτερ, αν και χθες άνοιξε το 5ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Χανίων και ήταν πολύς κόσμος εσένα αυτοί όλοι σε αγνόησαν… Τι να μας κάνει ένα Όσκαρ….??? Εγω το μόνο που πήρα απο σένα ήταν αν μπορώ να κάνω κάτι στο τόπο μου και αυτό θα προσπαθήσω. Θα σε θυμόμαστε πάντα Γουόλτερ και στο μέλλον θα σου κάνουμε πολλές εκδηλώσεις, έτσι για το ντιζάιν της κοινωνίας.

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook