Απευθύνεται σε επαγγελματίες που ήδη ασχολούνται με την καλλιέργεια Φαρμακευτικών και Αρωματικών Φυτών της Κρήτης, αλλά και σε άτομα που ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με τον συγκεκριμένο τομέα. Δηλώσεις συμμετοχής έως τις 10 Νοεμβρίου 2017.

Το Μεσογειακό ΚΕΚ-ΜΑΙΧ διοργανώνει στα Χανιά σεμινάριο καλλιέργειας Φαρμακευτικών και Αρωματικών Φυτών Κρήτης συνολικής διάρκειας 12 ωρών.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους όσους θέλουν να αποκτήσουν γνώσεις και να ασχοληθούν με την παραγωγή Φαρμακευτικών και Αρωματικών Φυτών της Κρήτης.

Στόχος του σεμιναρίου είναι να προετοιμάσει τους εκπαιδευόμενους για τη διαχείριση της δικής τουςκαλλιέργειας Φαρμακευτικών και Αρωματικών Φυτών Κρήτης. Οι εκπαιδευόμενοι θα λάβουν γνώσεις για  το γενετικό & πολλαπλασιαστικό υλικό, την ποικιλότητα, το νομικό πλαίσιο, τις προοπτικές καλλιέργειας, τις καλλιεργητικές τεχνικές, τις εδαφοκλιματικές απαιτήσεις, τις μεθόδους απόσταξης αιθέριων ελαίων, την εμπορία και τυποποίηση. Επίσης, θα παρουσιαστούν πιθανές πηγές χρηματοδότησης και προοπτικές συνεργασίας με ιδιωτικές εταιρείες.

Ενότητες σεμιναρίου

  •     Γενετικό Υλικό
  •     Ποικιλότητα
  •     Πολλαπλασιαστικό υλικό
  •     Νομικό πλαίσιο
  •     Καλλιεργητικές Τεχνικές
  •     Εδαφοκλιματικές απαιτήσεις
  •     Απόσταξη αιθέριων ελαίων
  •     Πιθανές πηγές χρηματοδότησης
  •     ΚΟΡΡΕΣ: Βότανα-συνεγασίες-εκχυλίσεις -έρευνα
  •     Βιολογική Καλλιέργεια
  •     Στοιχεία ποιότητας
  •     Προοπτικές συνεργασίας

Συνολικές ώρες προγράμματος: 12

Ημέρες & Ώρες Υλοποίησης : κάθε Τετάρτη από 15 /11 έως 29/11 17:00-20:15

Τόπος διεξαγωγής : Μεσογειακό ΚΕΚ –ΜΑΙΧ, Αλσύλλιο Αγροκηπίου

Κόστος συμμετοχής : 85€

Αιτήσεις συμμετοχής : έως 10/11

Εισηγητές

Ο Γρηγοράκης Σπύρος είναι Χημικός, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στο οποίο και συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο τομέα Τροφίμων. Το 2014 απέκτησε δεύτερο μεταπτυχιακό τίτλο από το τμήμα “Ποιότητας τροφίμων και Χημείας φυσικών προϊόντων” του ΜΑΙΧ όπου και εργάζεται έκτοτε ως αναλυτής/ερευνητής. Από το 2015 είναι υποψήφιος διδάκτορας στο τμήμα “Επιστήμης τροφίμων και διατροφής” του πανεπιστημίου Αιγαίου.

Η Γώτσιου Παναγιώτα είναι Βιολόγος, απόφοιτος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Απέκτησε το Μάστερ Επιστημών (Μ.Sc.) στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (ΜΑΙΧ), όπου και εργάζεται από το 1998 ως ερευνήτρια και αναλύτρια εργαστηρίου, αρχικά του Τμήματος Φυσικών Προϊόντων και σήμερα της Μονάδας Διατήρησης Μεσογειακών Φυτών & του Εργαστηρίου Αναλυτικής Χημείας.

Η Δασκαλάκη Άννα είναι Γεωπόνος, απόφοιτος Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών  με διδακτορικό στο  WyeCollege, UniversityofLondon και μεταπτυχιακό στο  ΕΑΠ με θέμα  Διασφάλιση Ποιότητας. Έχει εργαστεί στο Ινστιτουτο Υποτροπικών και Ελιάς Χανίων, εργαστήριο υδροπονίας και αρωματικών φυτών, στο ΤΕΙ Κρήτης και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης. Εργάζεται στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Χανίων της Περιφέρειας Κρήτης με αντικείμενο εργασίας τα  συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα του ΠΑΑ.

Η  Κουνδουράκη Ευρυδίκη  είναι Γεωπόνος, απόφοιτος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου με μεταπτυχιακές σπουδές στο University of London, Imperial College -Msc in Landscape Ecology and Management και κάτοχος DSPU in Environmental Management από το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων. Έχει εκπαιδευτική δραστηριότητα στο  ΤΕΙ Κρήτης και εργάζεται στο Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης και Ελέγχων Ν. Χανίων- Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων 

Ο Οικονομάκης Κων/νος είναι  Γεωπόνος, απόφοιτος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές από το Παν/μιο Φλωρεντίας στην Γεωργική Χημεία και τη Φυσιολογία φυτών στην Ανώτατη Σχολή Monpellier Γαλλίας και Διδάκτωρ από το  Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει εκπαιδευτική δραστηριότητα στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων καθώς και στο ΤΕΙ Ηρακλείου/Σχολή Τεχνολόγων Γεωπονίας με διδασκαλία στους τομείς της Υδροπονίας και των Αρωματικών-Φαρμακευτικών φυτών.

Ο Σταυρόπουλος Γιώργος είναι Γεωπόνος, απόφοιτος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών από το 2000. Έως το 2008 εργάστηκε στον Τομέα της Βιολογικής Γεωργίας ως Σύμβουλος, Επιθεωρητής και αξιολογητής μονάδων Βιολογικής Γεωργίας. Παράλληλα , από το 2002-2004 διατέλεσε ωρομίσθιος Καθηγητής στο ΑΤΕΙ Καλαμάτας. Από το 2008 έως σήμερα εργάζεται στο Τμήμα Έρευνας & Ανάπτυξης της ΚΟΡΡΕΣ-ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ως υπεύθυνος Γεωπόνος των συνεργασιών της εταιρείας με Έλληνες παραγωγούς πρωτογενούς Τομέα. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος με κατεύθυνση στα «Συστήματα ολοκληρωμένης-βιολογικής παραγωγής & πιστοποίησης»  και από το 2016 υποψήφιος Διδάκτορας του ΓΠΑ.

H Φουρναράκη Χριστίνη είναι Βιολόγος, απόφοιτος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Απέκτησε το Μάστερ Επιστημών (Μ.Sc.) στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (ΜΑΙΧ) και Διδακτορικό Δίπλωμα (PhD) από το τμήμα Βιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται στο ΜΑΙΧ από το 1992 ωςερευνήτρια στη Μονάδα Διατήρησης Μεσογειακών Φυτών.

Πληροφορίες: Μεσογειακό ΚΕΚ-ΜΑΙΧ, Αλσύλλιο Αγροκηπίου
Tηλ.: 28210 35000 εσωτ. 603, καθημερινά 09:00-15:00
Email: [email protected]

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook