Με σκοπό την προώθηση, την ενίσχυση και την ανάδειξη του κρητικού βιβλίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου και η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη σε συνεργασία με το Σύλλογο Βιβλιοπωλών Ν. Ηρακλείου, το Σύνδεσμο Λογοτεχνών και το Σύλλογο Πολιτιστικής Ανάπτυξης θα διοργανώσουν στο Ηράκλειο την Α΄ Έκθεση Κρητικού Βιβλίου.

Η έκθεση πραγματοποιείται μπροστά από τη Λότζια από σήμερα έως τις 3 του Σεπτέμβρη από τις 10 το πρωί ως τις 10 το βράδυ. Στο χώρο της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν διάφορες εκδηλώσεις (Καλλιτεχνικές).

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 25/8 στις 11:00 π.μ., μετά τις εκδηλώσεις για την 25η Αυγούστου και θα περιληφθούν σ’ αυτήν σχετικές με την Κρήτη εκδόσεις της Βικελαίας Βιβλιοθήκης και από τα βιβλιοπωλεία της πόλης, βιβλία που έχουν γραφτεί από Κρήτες συγγραφείς ή αναφέρονται στην Κρήτη.

Τα βιβλία θα αφορούν πεζογραφία, ποίηση, λαογραφία, ιστορία καθώς και βιβλία για παιδιά, ταξίδια, κ. ά.. Σ’ αυτά θα περιλαμβάνονται τόσο οι παλιές και οι νέες εκδόσεις.
Θα πάρουν μέρος 15 βιβλιοπωλεία-εκδοτικοί οίκοι της Κρήτης με χιλιάδες βιβλία.

Η Κρήτη έχει να επιδείξει πλήθος Κρητών συγγραφέων όπως: Καζαντζάκης, Πρεβελάκης, Κονδυλάκης, Κορνάρος, Ελύτης, Ζέη, Αλεξίου, Σπανάκης, Σταυρινίδης, Φραγκούλης, Καρυστιάνη, Δούκα, Μανουσάκης, Δικταίος αλλά και άλλοι παλιότεροι και νέοι λογοτέχνες με πλούσια συγγραφική δραστηριότητα.

Καθοριστικός επίσης είναι και ο ρόλος της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης στο χώρο των εκδόσεων με πολύ σημαντικά έργα.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον πρόεδρο των βιβλιοπωλών και τους φορείς που συνεργάστηκαν για την πραγματοποίηση της έκθεσης καθώς και τον προϊστάμενο της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης κ. Δημήτρη Σάββα και τόνισε ότι σκοπός της έκθεσης είναι η προβολή και διάδοση του Κρητικού Βιβλίου, ώστε αυτή τελικά να καθιερωθεί ως ένας θεσμός για την πόλη .

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook