Το ερώτημα αν τα μαλλιά μας συνηθίζουν στη χρήση του ίδιου σαμπουάν σε βαθμό που ύστερα από κάποιο χρονικό διάστημα αυτό δεν είναι πλέον αποτελεσματικό γι αυτά, έχει απασχολήσει πολύ τις γυναίκες κατά καιρούς.

Κάποιοι λένε πως ναι, κάποιοι λένε πως όχι, η αλήθεια πάντα βρίσκεται κάπου στη μέση και θα εξηγήσουμε αμέσως το γιατί.

Αρχικά δεν έχουν όλα τα μαλλιά τις ίδιες ανάγκες, επομένως θα χωρίσουμε τα μαλλιά σε δυο μεγάλες κατηγορίες: Στα εντελώς φυσικά μαλλιά και σ’ εκείνα που έχουν υποστεί χημική επεξεργασία. Αντιλαμβάνεστε πως δεν πρόκειται για την ίδια ποιότητα τρίχας και ότι οι ανάγκες διαφέρουν πολύ.

Στα φυσικά μαλλιά λοιπόν, θα λέγαμε πως αν μια γυναίκα χρησιμοποιήσει μερικά σαμπουάν και καταλήξει πως κάποιο από αυτά της ταιριάζει ως προς το άρωμα, το αποτέλεσμα, την υφή και τη διάρκεια που έχει το λούσιμο στα μαλλιά της, προφανώς και θα την καλύπτει εάν και εφόσον εκείνη δεν αλλάξει κάτι στη ρουτίνα της τρίχας της. Αυτό βεβαία δε σημαίνει ότι δε μπορεί να πειραματιστεί με κάτι νέο, απλά και μόνο επειδή τα προϊόντα ομορφιάς βελτιώνονται συνεχώς και θα ήταν κρίμα να μην τα δοκιμάσει.

Όσον αφορά στα μαλλιά που έχουν υποστεί χημική επεξεργασία είτε αυτή είναι βαφή, είτε ανταύγειες, είτε κάποια τεχνική ισιώματος κλπ, εκεί οι ανάγκες σαφώς και είναι αυξημένες, επομένως χρειάζεται μεγαλύτερη έρευνα για το προϊόν που θα επιλεγεί. Επίσης, όσο συνεχίζονται ή εμπλουτίζονται οι επεξεργασίες, τόσο μεταβάλλονται και οι ανάγκες της τρίχας. Τα μαλλιά που υποβάλλονται σε αυτές τις διαδικασίες αλλάζουν συνεχώς σύσταση και προφανώς και ένα προϊόν που προηγουμένως τα κάλυπτε, μπορεί σε επόμενη φάση να μην τα καλύπτει πλέον και να πρέπει να αναζητήσουν κάτι άλλο

 

govastileto.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook