Σε κατοίκους της Μυτιλήνης για τη βοήθεια προς τους πρόσφυγες

Το Βραβείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «Αθηναγόρας» απένειμε το Τάγμα των Αρχόντων του Αγίου Ανδρέα στην Αιμιλία Καμβύση και στον Στρατή Βαλιαμό, από τη Μυτιλήνη, για την βοήθεια που παρείχαν στους πρόσφυγες που έφθασαν στο νησί τους. 

Η απονομή έγινε σε ειδική εκδήλωση στη Νέα Υόρκη, πριν μερικές ημέρες. Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο πρώην προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, Ράινς Πρίμπους. Το ίδιο βράδυ, στη διάρκεια επίσημου δείπνου στο Metropolitan Club στο Μανχάταν, οι Άρχοντες τίμησαν με το 7ο ετήσιο βραβείο «Νικόλαος Μπούρας» τον επιχειρηματία και πρόεδρο του ομίλου Red Apple, Τζον Κατσιματίδη.

Το Βραβείο θεσπίστηκε το 2011 και απονέμεται σε άτομα που έχουν ξεχωρίσει για την προσφορά και τη δράση τους στο πλαίσιο του Τάγματος του Αποστόλου Ανδρέα και τους αγώνες τους για τη διασφάλιση των θρησκευτικών ελευθεριών του Οικουμενικού Πατριαρχείου. 

Στην όλη εκδήλωση έδωσαν το παρών σημαντικοί εκπρόσωποι της ελληνοαμερικανικής επιχειρηματικής κοινότητας, όπως οι John Calamos, Dean Metropoulos, George Gigicos, Mike Manatos, George Mermelas, Nick Furris,Nassau County District Attorney General, Γιάννης Χορόζογλου κ.ά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook