«Το Τάβλι», μετά το Βουρκάρι, την Ιθάκη, τον Αστακό, το Μύτικα, τη Λευκάδα, τη Μάνη, τα Κύθηρα, τον Άγιο Νικόλαο, τη Ζάκυνθο, τα Χανιά, ρίχνει τα ζάρια του και στο δήμο Αρχανών Αστερουσίων την Πέμπτη στις Αρχάνες, στο θερινό κινηματογράφο «Παράδεισο» και την Παρασκευή 26 στο Χουδέτσι.

Υπόθεση του έργου:

Ο Φώντας και ο Κόλλιας. Αρχές δεκαετίας του ’70. Στην αυλή του σπιτιού τους, ένα αυγουστιάτικο απόγευμα. Ο Φώντας είναι ταβλαδόρος. Ο Κόλλιας λαχειοπώλης. Μέσα σε ένα απόγευμα θα στήσουν την κομπίνα του αιώνα, προκειμένου να «βγουν και αυτοί επιχειρηματίες στην κοινωνία, να πιάσουν την καλή» όπως λένε. Η κομπίνα στήνεται, τινάζεται στον αέρα, ξαναστήνεται, και μέσα από έναν ολοζώντανο και ξεκαρδιστικό διάλογο, ο Κεχαΐδης σατιρίζει ένα κομμάτι της νεοελληνικής νοοτροπίας, που κυριαρχεί μέχρι σήμερα. «Το Τάβλι» είναι μια γνήσια λαϊκή κωμωδία χαρακτήρων.

Συντελεστές

Ηθοποιοί: Φώντας - Νίκος Ορφανός // Κόλλιας - Κωνσταντίνος Κάππας ● Σκηνικά: Σοφία Παντουβάκη ● Κοστούμια: Πηνελόπη Μπάμπου ● Σκηνοθεσία: Νίκος Ορφανός – Κωνσταντίνος Κάππας ● Φωτισμοί: Γιώργος Ανεστόπουλος ● Μουσική επιμέλεια: Νίκος Ορφανός