Δείτε φωτογραφίες και δηλώσεις – Αμέσως μετά την δοξολογία ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων

Με την επίσημη δοξολογία στον  Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Εσοδειών της Θεοτόκου, άρχισαν οι εκδηλώσεις στα Χανιά για τον εορτασμό της σημερινής ημέρας.

Οι σημερινές εκδηλώσεις στα Χανιά για την επέτειο του “ΟΧΙ” εκπροσωπούνται από τον αναπληρωτή υπουργό υγείας, Παύλο Πολάκη.

Στη Μητρόπολη βρέθηκε άγημα του στρατού ξηράς, της αεροπορίας και του ναυτικού, βουλευτές του νομού, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης ενώ στη λειτουργία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός.  

Ο αναπληρωτής Υπουργός υγείας σε δηλώσεις ανέφερε μεταξύ άλλων:”Σήμερα οι πολιτικές επιλογές των ισχυρών της γης, επιφέρουν λιτότητα, εργασιακό μεσαίωνα και καταστροφή μεσαίων και χαμηλών κοινωνικών στρωμάτων. Βλέπουμε τον ναζισμό και τον φασισμό να ξανασηκώνει κεφάλι. Η Ευρώπη η θα αλλάξει πορεία ή δεν θα υπάρξει. Μετά τον συμβιβασμό του Ιουλίου του 2015 δίνουμε δυο χρόνια τώρα έναν αγώνα για να βγάλουμε την χώρα από το πηγάδι των μνημονίων  και της επιτροπείας. Αρχίζει να φαίνεται ότι καταφέρνουμε, να οδηγηθούμε δηλαδή σε μια κοινωνία με δίκαιη ανάπτυξη, με αξιοκρατία, χωρίς τις λαμογιές και τις κλεψιές του παρελθόντος. Ο Ελληνικός λαός πρέπει να σηκώσει ανάστημα απέναντι στον φασισμό και τον ναζισμό που πάει να ξανασηκώσει κεφάλι.”  

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, μίλησε για την ένωση ολόκληρου του Ελληνικού λαού που έκανε μια ηρωική αντίσταση ενωμένος τότε, και ότι σήμερα οι Έλληνες πρέπει να ενωθούν και πάλι για να ξεπεραστεί η οικονομική κρίση που ταλανίζει την χώρα μας. “Η πολιτική ηγεσία σήμερα πρέπει να ενώσει τον λαό μας με πράξει και έργα για να καταφέρουμε να περάσουμε σύντομα την κρίση, ενωμένοι μπορούμε όλοι οι Έλληνες να ξεπεράσουμε αυτό το βάσανο που περνά ο λαός μας.” 

Ο Δήμαρχος Χανίων τόνισε ότι η σημερινή ημέρα είναι ένα παράδειγμα για ολόκληρο τον κόσμο, για το πώς ένα λαός δεν υποτάσσεται, πώς ένας λαός αντιστέκεται και δίνει ένα μήνυμα ενάντια στον φασισμό. 
“Η αυτοθυσία των Ελλήνων είναι καταγεγραμμένη στην ιστορία και πάντα θα δίνει ένα φωτεινό παράδειγμα. (…) Ποτέ πια φασισμός, τα ζητήματα της ανθρωπότητας δεν μπορούν να λυθούν με ένα τέτοιο ολοκληρωτικό τρόπο, πρέπει να προττάσουμαι τη συνεργασία και να αντιστεκόμαστε σε οτιδήποτε αρνητικό πάει ν μας επιβληθεί. “

Αμέσως μετά την τέλεση της λειτουργίας έγινε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο πεσόντων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook