Τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τις πυρκαγιές του Αυγούστου του 2007, τις καταστροφικότερες πυρκαγιές που γνώρισε ποτέ η Ελλάδα και ειδικά η Ηλεία.

Για το νομό οι φονικές πυρκαγιές του 2007 σηματοδότησαν τη μεγαλύτερη φυσική, ανθρώπινη και οικονομική καταστροφή της ιστορίας της, όπως δημοσιεύει το newsbeast.

Οι κάτοικοι, που είναι αναγκασμένοι να ζουν με τις κοινωνικές, οικονομικές και περιβαλλοντικές συνέπειες της ανυπολόγιστης καταστροφής, μετράνε τις πληγές τους. Η σημερινή μέρα είναι ημέρα πένθους.

Χάθηκαν 26 ανθρώπινες ζωές εκ των οποίων 7 παιδιά, ενώ κάηκαν 30.000 ζώα, καταστράφηκαν πάνω από 1.000.000 στρέμματα δασικών εκτάσεων και καλλιεργήσιμης γης, 4.153.000 ελαιόδεντρα, 762 κατοικίες, εκ των οποίων οι 524 ολοσχερώς, 42 δημόσια κτίρια και 731 βοηθητικά κτίσματα καθώς και ιστορικά μνημεία.

Κανείς δεν πρόκειται να ξεχάσει τους ανθρώπους αυτούς και το δράμα των οικογενειών τους όσα χρόνια κι αν περάσουν. Το απόγευμα θα τελεστεί τρισάγιο στην μνήμη των νεκρών από τους συγγενείς των θυμάτων στον χώρο που άφησαν την τελευταία τους πνοή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook