Την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 7:30μ.μ. στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης Μεσολογγίου 32, 74100 Ρέθυμνο

Το artAmari Residency ολοκληρώνοντας ένα κύκλο πέντε ετών με εικαστικές δράσεις στην περιοχή του Αμαρίου, επέλεξε και συστήνει στο Ρεθεμνιώτικο κοινό τη Γερμανίδα εικαστικό Ruth Weigand. Η καλλιτέχνης θα παρουσιάσει τη δουλειά της και θα μιλήσει για την εμπειρία της από την περιοχή του Αμαρίου.

H εικαστική ματιά της Ρουθ Βάιγκαντ εστιάζει σε φυσικά ευρήματα, σε φόρμες που ανακαλύπτει σε ξύλα ή πετρώματα, τα οποία απομονώνει και αναδεικνύει, δουλεύοντας πάνω σε αυτά αφαιρετικά και όχι αναπαραστατικά. Την ενδιαφέρει το αποσπασματικό και το αφηρημένο. Για να φτάσει σε αυτό καταγράφει τα ιδιαίτερα μοτίβα της φύσης τα οποία επεξεργάζεται είτε σχεδιαστικά, είτε γλυπτικά, δημιουργώντας με μια γκάμα μέσων η οποία εκτείνεται από το σχέδιο και τη φωτογραφία μέχρι τη γλυπτική, καταφέρνοντας να έχει ένα  πολύ προσωπικό και αναγνωρίσιμο κώδικα.

Η τρέχουσα διοργάνωση δεν θα ήταν εφικτή χωρίς την στήριξη των ΑΝΕΚ Lines και Blue Star Ferries, της Aegean Airlines, του ξενώνα Αραβάνες, του BIKE SHOP Ν. Γαλάνης και της εταιρίας ebalta. Θα θέλαμε, επίσης, να ευχαριστήσουμε το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης για τη στήριξη και τη φιλοξενία που μας παρέχει σταθερά τα τελευταία χρόνια.

Το artAmari Residency έχοντας φιλοξενήσει 12 ξένους καλλιτέχνες από ισάριθμες χώρες, καθώς και έξι Έλληνες σε ειδικές διοργανώσεις, θα ήθελε να ευχαριστήσει όσους το στήριξαν είτε έμπρακτα, είτε ηθικά. Ελπίζουμε σε περισσότερες συνεργασίες για την έναρξη ενός νέου κύκλου διοργανώσεων, προσανατολισμένου στην τέχνη στο δημόσιο χώρο.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook