Με κατάνυξη και την πάνδημη συμμετοχή των ευσεβών και ευγενών Ρεθυμνίων η Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, και ιδιαίτερα η πόλη της Ρεθύμνης, εόρτασαν και εφέτος την Μνήμη των Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων, Γεωργίου, Αγγελή, Μανουήλ και Νικολάου, στον μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό τους, ο οποίος έχει θεμελιωθεί στη γη που αγιάσθηκε με το αίμα τους, όπου και φυλάσσονται, ως ο πολυτιμότερος θησαυρός της Εκκλησίας των Ρεθυμνίων, οι Τίμιες Κάρες τους.

Το εσπέρας της Παρασκευής 27ης Οκτωβρίου 2017 τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου, με την συμμετοχή Ηγουμένων των Ιερών Μονών και πολλών Κληρικών της Μητροπόλεώς μας και άλλων εκκλησιαστικών επαρχιών. Με την προτροπή του Επισκόπου μας κ. Ευγενίου, τον Θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Φιλόθεος Πετράκος, Κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης. Στο τέλος του Εσπερινού ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος ευχαρίστησε τον π. Φιλόθεο για την παρουσία και την ομιλία του καθώς και όλους όσοι παραβρέθηκαν κατά την Εορτή των Αγίων μας, μεταξύ των οποίων ο Ταξίαρχος κ. Γρηγόριος Κοκολάκης, Διοικητής της 5ης Μεραρχίας Κρητών, και ο Αντισυνταγματάρχης κ. Δημήτριος Ροδάκης, Διοικητής του 547 Αερομεταφερόμενου Τάγματος Πεζικού. Ο Επίσκοπός μας, ατενίζοντας με συγκίνηση τις Τίμιες Κάρες των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων στο μέσον του Ναού, είπε χαρακτηριστικά: «Ας έλθουν σε αυτήν την ευλογημένη γωνιά της κρητικής γης, τη νοτισμένη με το αίμα των Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων, όσοι επιθυμούν να γνωρίσουν τι βγάζει το Ρέθυμνο. Αγίους βγάζει το Ρέθυμνο και αυτή η Τοπική Εκκλησία».

Το πρωΐ του Σαββάτου 28ης Οκτωβρίου 2017, ανήμερα της Εορτής των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και στη συνέχεια προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, στην οποία συμμετείχαν πολλοί Κληρικοί. Με την ευλογία του Επισκόπου μας τον Θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Άνθιμος Μαντζουράνης.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η Δοξολογία για την Εθνική Επέτειο, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου, στην οποία παρέστησαν εκ μέρους της Ελληνικής Κυβερνήσεως ο Υπουργός Υγείας και Βουλευτής Ρεθύμνου κ. Ανδρέας Ξανθός και οι λοιπές τοπικές πολιτικές, στρατιωτικές και αστυνομικές Αρχές.

Το εσπέρας του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε ο μεθέορτος Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου, και στη συνέχεια η Λιτάνευση των Τιμίων Καρών των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων. Στην Ιερά Λιτανεία συμμετείχαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός, ο Σεβ. Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του Πανοσιολ. Αρχιμ. Τίτο Ταμπακάκη, ενώ εκ προσώπου του Σεβ. Μητροπολίτου Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίου παρέστη ο Πρωτοσύγκελλός του Πανοσιολ. Αρχιμ. Αθανάσιος Καραχάλιος. Στην Λιτάνευση έλαβαν μέρος οι Αρχές του τόπου μας, τιμητικό Άγημα του 547 Α/Μ Τάγματος Πεζικού, η Δημοτική Φιλαρμονική Ρεθύμνου, οι Εθελόντριες και οι Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, οι Πρόσκοποι, και από τους Παραδοσιακούς Συλλόγους το Λύκειο των Ελληνίδων και τα «ΠΥΡΡΙΧΙΑ ΔΡΩΜΕΝΑ».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook