Σαφή διαφοροποίηση από την θέση της ΝΔ για το νομοσχέδιο που καθορίζει τον τρόπο λειτουργίας των ΑΕΙ πήρε ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης καλώντας το κόμμα του να το υπερψηφίσει.

Αναλυτικά ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι « Το νομοσχέδιο κινείται στην σωστή κατεύθυνση και η ΝΔ πρέπει να το ψηφίσει. Το ν/σ έχει πολλά θετικά που συνηγορούν στην υπερψήφισή του και από το δικό μου κόμμα».

Ο βουλευτής εξήγησε ότι στα θετικά του ν/σ εντάσσεται η «Κατάργηση ασύλου χωρίς περιστροφές και αστερίσκους. Δεν είναι δυνατόν να συνεχίζεται αυτή η κατάσταση με προπηλακισμούς, «χτισίματα» καθηγητών και απαγορεύσεις εισόδου σε πολιτικούς» πρόσθεσε πως «δίνεται μεγαλύτερη ευελιξία στα πανεπιστήμια να ρυθμίσουν τα του οίκου τους…» ενώ σημείωσε πως « δεν είναι σωστή η συμμετοχή των φοιτητών στην εκλογή πρυτάνεων. Εγω ήδη επι της κυρίας Γιαννακού στο υπουργείο είχα πει να μην συμμετέχουν φοιτητές στην διοίκηση του πανεπιστημίου. Σε κανένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια δεν γίνεται κατι παρόμοιο… Το θέαμα των φοιτητών με προεκλογικά τραπεζάκια πρέπει να το τελειώσουμε. Οι νεολαίες έχουν ρόλο να παίξουν δεν μπορούμε να ανεχθούμε όμως αυτή την άθλια συναλλαγή. Πολλές πρυτανικές εκλογές καθορίστηκαν από τέτοιου είδους ανταλλάγματα, προνομιακές μεταχειρίσεις σε μαθήματα κ.α.».

 Να σημειωθεί, όπως αναφέρει το protothema, ότι στο συγκεκριμένο σημείο της ομιλίας του απέσπασε αρκετά χειροκροτήματα από την πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ.

Τέλος ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι « μπορούμε με καλή διάθεση από εσάς και την ΝΔ να βρούμε πεδίο συνεννόησης για να στείλουμε ξεκάθαρο μήνυμα ότι η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook