Σε εξέλιξη είναι η Ενορκη Διοικητική Εξέταση για τα πρόσφατα γεγονότα στα Ζωνιανά. Την Ε.Δ.Ε. έχει αναλάβει ανώτερος αξιωματικός από την Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου και αναμένεται το αποτέλεσμά της σχετικά τόσο με το περιστατικό χειροδικίας αστυνομικού διευθυντή προς υπαστυνόμο στη διάρκεια της επίθεσης πολιτών κατά αστυνομικών το πρωί του Σαββάτου στα Ζωνιανά όσο και για το θέμα της φυτείας και σε ό,τι έχει να κάνει με την επιχείρηση.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η κόντρα στον χώρο της ΕΛ.ΑΣ., μετά τις αιχμές του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Αττικής, που έκανε λόγο για 'επιχείρηση κουκουλώματος'. Χθες πήρε θέση η Ενωση Ειδικών Φρουρών Κρήτης, η οποία καλεί την πολιτική και φυσική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να πάρει θέση για τα γεγονότα, όπως επίσης ζητά και την παρέμβαση της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., ώστε να διευκρινιστεί εάν υπάρχει κάτι 'σκοτεινό' στην υπόθεση και καλεί όποιον αστυνομικό έχει να καταγγείλει κάτι συγκεκριμένο για την υπόθεση που αφορά συγκάλυψη ή διαφθορά να επικοινωνήσει με την Ενωση για να ενημερωθούν οι αρμόδιες Αρχές.

Στη νέα ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η Ενωση Ειδικών Φρουρών αναφέρει:

'Το πιο σημαντικό θέμα για εμάς είναι ο τραυματισμός ενός αστυνομικού σε επιχείρηση εκρίζωσης ινδικής κάνναβης στα Ζωνιανά. Τα ερωτήματα που προκύπτουν από τη συγκεκριμένη επιχείρηση για την Ένωσή μας είναι πολύ συγκεκριμένα και τα οποία χρήζουν άμεσης απάντησης:

Τι λάθος έγινε και δεν υπήρξε και πάλι σύλληψη των δραστών του τραυματισμού του αστυνομικού; Ως πότε θα επικρατεί αυτή η κατάσταση στη συγκεκριμένη περιοχή; Πρέπει να έχουμε και πάλι σοβαρό τραυματισμό αστυνομικού; Μήπως δεν έχει γίνει η περιβόητη «κάθαρση» στον ορεινό Μυλοπόταμο; Δεν πρέπει επιτέλους να σταματήσει το σχέδιο «Τάλως», το οποίο εφαρμόζεται στην περιοχή του Μυλοποτάμου και το οποίο πλέον έχει αποδειχτεί ανεπιτυχές; Η Ένωσή μας κρίνει ότι η αστυνόμευση στον ορεινό Μυλοπόταμο είναι ανεπαρκής και χρειάζεται περαιτέρω βελτίωση'.

Ακόμα σημειώνει:

'Είναι αλήθεια ότι δεν βρέθηκε ποτέ η φυτεία, επίσης, είναι αλήθεια ότι δεν συνελήφθησαν τη συγκεκριμένη στιγμή οι δράστες του τραυματισμού του αστυνομικού και ότι δεν βρέθηκε ποτέ το πολεμικό όπλο και το γεγονός ότι ένας ανώτερος αξιωματικός χειροδίκησε κατά κατωτέρου αξιωματικού, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γ.Α.Δ.Π. Κρήτης.

Η Ένωσή μας βλέποντας όλες τις προηγούμενες ανακοινώσεις που αφορούν τα συγκεκριμένα γεγονότα καλεί όποιον συνάδελφο έχει να καταγγείλει συγκάλυψη διαφθοράς ή οτιδήποτε άλλο, κάτι το οποίο μέχρι στιγμής δεν έχει καταγγελθεί σε εμάς, να επικοινωνήσει με την Ένωσή μας, έτσι ώστε, αν υπάρχει το οτιδήποτε, με τη σειρά μας να το μεταφέρουμε στη Δικαιοσύνη, η οποία και είναι αρμόδια να αποφασίσει'. Για να καταλήξει:

'Βασική επιδίωξη του Σωματείου μας είναι η προάσπιση των συμφερόντων των συναδέλφων και επίσης ως αστυνομικοί υπάλληλοι είμαστε ταγμένοι στην προάσπιση της έννομης τάξης και στην υπηρεσία του πολίτη'.

 

rethemnosnews.gr