«Βάζοντας τον πήχη ακόμα ψηλότερα, δίνουμε ραντεβού για το  8ο Φεστιβάλ»  δήλωσε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας

Έπεσε η αυλαία του 7ου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας το Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017 στην κατάμεστη αίθουσα Μελίνα Μερκούρη του Δήμου Ιεράπετρας 

Τα έξι χρόνια επιτυχημένων διοργανώσεων, όπως είχε επισημάνει και ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης στον χαιρετισμό του κατά την τελετή έναρξης, μας έκαναν να υποδεχτούμε και να παρακολουθήσουμε με ακόμα μεγαλύτερη χαρά το 7ο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας, μια αναγνωρισμένη διοργάνωση που πηγάζει από την αγάπη των ανθρώπων της Ιεράπετρας για την υποκριτική και το  θέατρο.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα παρουσία του Δημάρχου Ιεράπετρας, κ. Θεοδοσίου Καλαντζάκη, του Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρου Αρναουτάκη, αντιδημάρχων, εκπροσώπων φορέων και συλλόγων της περιοχής, απονεμήθηκαν το βράδυ του Σαββάτου τα βραβεία και οι έπαινοι στις θεατρικές ομάδες που διακρίθηκαν στο Φεστιβάλ με τους διοργανωτές αλλά και τα μέλη της κριτικής επιτροπής να εκφράζουν τις ευχαριστίες τους για την επιτυχία της διοργάνωσης.

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κατά τον χαιρετισμό του «Το 7ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας τολμώ να πω υπήρξε και φέτος μια καθόλα επιτυχημένη διοργάνωση.

Οι προσπάθειες τόσο από μέρους της οργανωτικής επιτροπής όσο και από μέρους των θεατρικών ομάδων έδωσαν τη δυνατότητα σε όλους εμάς να παρακολουθήσουμε εξαίρετες παραστάσεις, γεμάτες συναισθήματα και διαχρονικά μηνύματα.  

Με την ικανοποίηση όλων μας να είναι έκδηλη για την επιτυχία  του καταξιωμένου στη συνείδηση μας θεσμού, απευθύνω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε  κάθε συντελεστή και υποστηρικτή  του Φεστιβάλ Θεάτρου Ιεράπετρας.

Η διάθεσή σας, η θέληση, το πείσμα και η επιμονή όλων εσάς, συντελεστών και πρωταγωνιστών, αγκάλιασαν και φέτος τη γιορτή του θεάτρου στην πόλη μας, κάνοντάς μας όλους υπερήφανους.

Ο Δήμος Ιεράπετρας και εγώ προσωπικά ως Δήμαρχος ευχαριστούμε θερμά: Πρώτα απ’ όλα την κριτική επιτροπή, την κα. Έρση Βασιλικιώτη, τον κ. Αργύρη Μπακιρτζή, τον κ. Περικλή Κοροβέση, την κα. Καίτη Μανωλιδάκη, την κα. Ελένη Χαβιαρά

Η παρουσία σας πρέπει να πω ήταν ιδιαίτερα τιμητική για τον δήμο μας.

Ευχαριστούμε επίσης: τον Σύλλογο Φίλων Θεάτρου Ιεράπετρας και τον πρόεδρό του, κ. Μάνο Γεωργαλάκη, τις θεατρικές ομάδες, τους συνοδούς και τους εκπροσώπους τους, το νομικό πρόσωπο ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α του δήμου Ιεράπετρας, την Περιφέρεια Κρήτης, την Ένωση Ξενοδόχων Ιεράπετρας & Νοτιοανατολικής Κρήτης, τους χορηγούς του Φεστιβάλ και όλους εσάς που υποστήριξαν το 7ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας

Βάζοντας τον πήχη ακόμα ψηλότερα, δίνουμε ραντεβού για την επόμενη χρονιά με το  8ο Φεστιβάλ»  ανέφερε στον χαιρετισμό του κατά την λήξη του 7ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας ο Δήμαρχος, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης.

 

Αναλυτικά τα βραβεία και οι έπαινοι

 

Βραβείο Κοινού

Στην παράσταση «τι φάση;» σε κείμενα του Ματέι Βισνιέκ & μελών της ομάδας, από τη Θεατρική Ομάδα Πανεπιστημίου Κρήτης.

 

Βραβείο Α΄ Καλύτερης  Παράστασης

Στην παράσταση «τι φάση;» σε κείμενα του Ματέι Βισνιέκ & μελών της ομάδας, από τη Θεατρική Ομάδα Πανεπιστημίου Κρήτης.

 

Βραβείο Β΄ Καλύτερης  Παράστασης

Στην παράσταση «Βαριέμαι» του Ρικάρντο Ταλεσνίκ, από το Θέατρο της Σητείας.

 

Βραβείο Γ΄ Καλύτερης  Παράστασης

Στην παράσταση «Τα μαγικά μαξιλάρια του Σαυρίλιου Βρισελιέ»  βασισμένο στα «Μαγικά μαξιλάρια»

του Ευγένιου Τριβιζά, από τη Θεατρική Ομάδα Σκηνοβάτες Π.Ο.Ε.Δ Λευκωσίας.

 

Βραβείο Σκηνοθεσίας

Στο Γιώργο Αντωνάκη για την παράσταση «τι φάση;» από τη Θεατρική Ομάδα Πανεπιστημίου Κρήτης και

στον Ανδρέα Λαδά για την παράσταση «Λέγκω η ατιμασμένη κόρη» από τη Θεατρική Ομάδα Μικροί  Ήρωες Καβάλας,

 

Βραβείο Α΄ Ανδρικού ρόλου

Στο Μάνο Ρουσσομουστακάκη για το ρόλο του Νέστορα  στο έργο «Βαριέμαι» από το Θέατρο της Σητείας  και

στον Ηλία Λέκκα για το ρόλο του Μεμά στην παράσταση «Μάνα Μητέρα Μαμά» από τη Θεατρική Ομάδα Περιγιαλίου «Απόλλων».

 

Βραβείο Α΄ Γυναικείου ρόλου

Στην Πολυξένη Ορκοπούλου για το ρόλο της Μάνας στην παράσταση «Μάνα Μητέρα Μαμά» από τη Θεατρική Ομάδα Περιγιαλίου «Απόλλων».

 

Βραβείο Β΄ Ανδρικού ρόλου

Στον Τάσο Καλαφάτη για το ρόλο του Πάνου στην παράσταση «Λέγκω η ατιμασμένη κόρη» από τη Θεατρική Ομάδα Μικροί  Ήρωες Καβάλας  και στο Ματθαίο Μαρκάκη στην παράσταση «Βαριέμαι»  από το Θέατρο της Σητείας.

 

Βραβείο Β΄ Γυναικείου ρόλου

Στην Αγγελική Κατσιβαρδά για το ρόλο της Μητέρας στην παράσταση  «Βασιλικῷ Καρπῷ» από τη Θεατρική Ομάδα «Εξόρυξη» Λαυρίου και στην Ελευθερία Τσαρτσάρη για το ρόλο της Χαδούλας, στην παράσταση «Λέγκω η ατιμασμένη κόρη» από τη Θεατρική Ομάδα Μικροί  Ήρωες Καβάλας.

 

Βραβείο Μουσικής Σύνθεσης

Στη Δώρα Θεοδώρου – Κωνσταντίνου για την παράσταση «Εκκλησιάζουσες»  από το Κορινθιακό Θέατρο «Βασίλης Ρώτας».

 

Βραβείο Μουσικής Επιμέλειας

Στη Μαρία Κάσινου για την παράσταση «Τα μαγικά μαξιλάρια του Σαυρίλιου Βρισελιέ»  από τη Θεατρική Ομάδα Σκηνοβάτες Π.Ο.Ε.Δ Λευκωσίας.

 

Βραβείο Σκηνογραφίας

Στην Κούλα Παρασκευά για την παράσταση «Εκκλησιάζουσες»  από το Κορινθιακό Θέατρο «Βασίλης Ρώτας».

 

Βραβείο Ενδυματολογίας

Στη Θέλμα Κασουλίδου για την παράσταση «Τα μαγικά μαξιλάρια του Σαυρίλιου Βρισελιέ»  από τη Θεατρική Ομάδα Σκηνοβάτες Π.Ο.Ε.Δ Λευκωσίας.

 

Βραβείο Χορογραφίας

Στην Εύα Καλομοίρη για την παράσταση «Τα μαγικά μαξιλάρια του Σαυρίλιου Βρισελιέ»  από τη Θεατρική Ομάδα Σκηνοβάτες Π.Ο.Ε.Δ Λευκωσίας.

 

Βραβείο Φωτισμού

Στον Ευθύμη Κυριακίδη για την παράσταση «Λέγκω η ατιμασμένη κόρη» από τη Θεατρική Ομάδα Μικροί  Ήρωες Καβάλας.

 

Βραβείο Προγράμματος

Στην παράσταση «τι φάση;» από τη Θεατρική Ομάδα Πανεπιστημίου Κρήτης.

 

Βραβείο Αφίσας

Στο Χρυσόστομο Σπετσίδη για την παράσταση «τι φάση;» από τη Θεατρική Ομάδα Πανεπιστημίου Κρήτης και στην Ελένη Θεοχάρη για την παράσταση «Βαριέμαι»  από το Θέατρο της Σητείας.

 

Έπαινοι

Στον Παντελή Δρίβα, για το ρόλο του πατέρα στην παράσταση  «Βασιλικῷ Καρπῷ» από τη Θεατρική Ομάδα «Εξόρυξη» Λαυρίου.

Στο Γιώργο Δρίβα για το Video στην παράσταση “Βασιλικῷ Καρπῷ” από τη Θεατρική ομάδα «Εξόρυξη» Λαυρίου.

Στη Βασιλική Μπερτσιά για το ρόλο της Βαρβάρας, στην παράσταση «Μάνα Μητέρα Μαμά» από τη Θεατρική Ομάδα Περιγιαλίου «Απόλλων».

Στην Παγώνα Τσαλπαρά για το ρόλο της Α Γριάς, σ την παράσταση «Εκκλησιάζουσες»  από το Κορινθιακό Θέατρο «Βασίλης Ρώτας».

Στη Μαρία Ρουσέτου για το ρόλο της Β Γριάς, σ την παράσταση «Εκκλησιάζουσες»  από το Κορινθιακό Θέατρο «Βασίλης Ρώτας».

Στην Κατερίνα Αντωνακάκη για το ρόλο της Περάλντα  στην παράσταση «Βαριέμαι»  από το Θέατρο της Σητείας

Στον Ανδρέα Λαδά για το ρόλο της  «Αγγέλας», στην παράσταση «Λέγκω η ατιμασμένη κόρη» από τη Θεατρική Ομάδα Μικροί  Ήρωες Καβάλας.

Στον Κώστα Χατζησταύρου για το animation στην παράσταση “Τα μαγικά μαξιλάρια του Σαυρίλιου Βρισελιέ” από τη Θεατρική ομάδα Σκηνοβάτες Π.Ο.Ε.Δ Λευκωσίας.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook