Συνελήφθησαν ξημερώματα Πέμπτης 4 ημεδαποί, οι οποίοι όπως αποδείχθηκε, διακινούσαν μεγάλες ποσότητες συνθετικών ναρκωτικών σε νυχτερινά καταστήματα της Ρόδου.

Η επιχείρηση εντοπισμού και σύλληψης έγινε από το τμήμα δίωξης ναρκωτικών του ΣΔΟΕ Αττικής, σε συνεργασία με το τμήμα δίωξης ναρκωτικών Ασφαλείας Ρόδου, του Λιμεναρχείου Ρόδου, καθώς και της τελωνειακής υπηρεσίας του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος.

Όλα άρχισαν όταν στις 18 Αυγούστου κατασχέθηκε ένα δέμα με 5 κιλά και 170 γραμμάρια αιθυλοαμφεταμίνη, από το τελωνείο του αερολιμένα Αττικής. Στη συνέχεια το τμήμα δίωξης ναρκωτικών του ΣΔΟΕ Αττικής, ανέλαβε την ελεγχόμενη μεταφορά του δέματος στη Ρόδο, προκειμένου να συλληφθούν οι παραλήπτες.

Από την έρευνα, διαπιστώθηκε ότι ο υπάλληλος της εταιρείας ταχυμεταφορών που προοριζόταν το δέμα είχε παραδώσει άλλα δύο δέματα στις 17 Αυγούστου σε δύο άτομα τα οποία είχε αποκρύψει τα στοιχεία τους. Παράλληλα,ο υπάλληλος του κούριερ συνεργαζόταν με δύο Έλληνες μπάρμαν στη Ρόδο, οι οποίοι κρατούσαν μια ποσότητα και τα υπόλοιπα ναρκωτικά την επόμενη μέρα, τα έστελναν στην Αγγλία.

Πρόκειται, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο zougla.gr, για ένα διαδεδομένο ναρκωτικό στους Βρετανούς τουρίστες και προέκυψε ότι έχουν παραλάβει δεκάδες δέματα από τον Απρίλιο του 2011 μέχρι σήμερα από την Κίνα και την Ινδία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook