Νέο ρεκόρ καταγράφει την Τετάρτη η απόδοση των διετών ελληνικών ομολόγων αγγίζοντας το 40,47% εν μέσω εντεινόμενων ανησυχιών για την παγκόσμια ανάκαμψη και την δυνατότητα εφαρμογής των αποφάσεων της Συνόδου της 21ης Ιουλίου. Σε επίπεδα ρεκόρ κινούνται αυτή την ώρα και το ελληνικό spread και CDS, σημειώνοντας την έβδομη μέρα διεύρυνσης.

Ειδικότερα, η διαφορά της απόδοσης των δεκαετών ελληνικών ομολόγων έναντι του γερμανικού bund εκτοξεύεται στις 1.562 μ.β. την Τετάρτη, κατά 32,39 μ.β. υψηλότερα σε σχέση με το κλείσιμο της Τρίτης.

Την ίδια στιγμή, μικτές και μικρότερες μεταβολές καταγράφουν τα spreads της υπόλοιπης περιφέρειας της Ευρώπης, με το πορτογαλικό και ισπανικό να ενισχύονται ελαφρώς στις 889 μ.β. και 283 μ.β., αντίστοιχα. Αντίθετα, ήπια πτώση της τάξης της 1,5 μ.β. περίπου σημειώνουν τα spreads Ιρλανδίας και Ιταλίας διαμορφούμενα στις 706 μ.β. και 286 μ.β., αντίστοιχα.

Παράλληλα, κοντά σε ιστορικά υψηλά επίπεδα κινείται σήμερα και το κόστος ασφάλισης έναντι χρεοκοπίας της Ελλάδας. Συγκεκριμένα, τα πενταετή ελληνικά CDS διαμορφώνονται στις 2.614 μ.β. την Τετάρτη, ενώ πάνω από τις 1.000 μ.β. (στις 1.090 μ.β.) βρίσκονται αυτή την ώρα και τα πορτογαλικά CDS.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook