Μια πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα νοστιμότατο φαγητό. Παντσετάκια με μανιτάρια, με μουστάρδα, κρασί και λεμόνι. 

800 γρ. χοιρινή παντσέτα κομμένη σε λεπτές φέτες
1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες (προαιρετικά)
250 γρ. φρέσκα μανιτάρια
2 λεμονιών το χυμό
1 ½ – 2 κ.σ. πικάντικη μουστάρδα
1/2 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
2 κ.σ. σόγια σως
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
200 ml ζωμό κρέατος ή κότας
1-2 κ.σ. κορν φλάουερ
αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση 

Σε ένα βαθύ μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα παντσετάκια, γυρνώντας και από τις δυο πλευρές. Προσθέτετε και τα μανιτάρια και αφήνετε σε δυνατή φωτιά για 4-5 λ περίπου ανακατεύοντας ελαφρά. Τέλος προσθέτετε (προαιρετικά) και το ψιλοκομμένο σκόρδο αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε για μισό λεπτό.

Σβήνετε με το κρασί και ρίχνετε τον χυμό των λεμονιών, τη μουστάρδα, τη σόγια σως και το ζωμό κρέατος ή κότας. Το σκεπάζετε και το αφήνετε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά για 30-40 λ ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

Ανάλογα με τα υγρά που θα έχουν μείνει στο φαγητό, διαλύετε το corn flower σε 3 κ.σ. κρύο νερό το προσθέτετε στο φαγητό. Ανακινείτε το τηγάνι το αφήνετε 2 “ και κατεβάζετε από τη φωτιά. Το σερβίρετε ζεστό με σαλάτα ή πατάτες τηγανιτές ή ρύζι.

sintayes.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook